23reacties

Wereldrecord Langste Waslijn met sokken?

Vanmiddag om 12 uur hangt wethouder Erik de Vries op het Piet Blomplein een sok op. Niet zomaar een sok, die sok is het startsein van de poging om het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken naar Helmond te halen.
Op het plein voor de paalwoningen worden dit weekend (als het goed gaat) namelijk ruim 100.000 sokken opgehangen aan naar schatting 8 kilometer waslijn. Die afstand zou ruim voldoende moeten zijn om het huidige Guinness World Record te verbreken. Dat record staat sinds 2014 op naam van Duitsland met 6.066 meter waslijn (met 69.152 sokken). Om de recordpoging te doen slagen, mag er tussen íedere opgehangen sok maximaal 1 centimeter zitten.

De sokken worden vandaag en morgen deels in teamverband in kleine wedstrijdjes op het plein opgehangen. Een ieder die wil, kan gratis komen kijken. En luisteren, want het hele weekend zijn er optredens van diverse artiesten. Ook staan er vandaag en morgen veilingen en andere geldophaalacties op het programma. Het achterliggende doel van het wereldrecord is namelijk om 50.000 euro in te zamelen voor de 2500 Helmondse kinderen onder de armoedegrens. Om dat bedrag te bereiken werden eerder sponsors gezocht en gevonden en staat de teller inmiddels op 20.000 euro.

Op de foto rechtsboven het Piet Blomplein om 10.15 uur. 

In de reacties hieronder staan updates.