9reacties

Wim Daniëls is de nieuwe stadsdichter

Wim Daniëls stadsdichter Helmond– PRIMEUR –
Dinsdag wordt bekend gemaakt dat Wim Daniëls de nieuwe stadsdichter van Helmond wordt. Tijdens het Literair Café in het Brabant House zal eerst afscheid genomen worden van de huidige stadsdichter Bert Kuijpers.
Bert Kuijpers werd in 2007 de eerste stadsdichter van Helmond. In de 4 jaar dat Bert onze stadsdichter was publiceerde hij zo’n 40 gedichten over actuele Helmondse zaken. Hier kun je er een aantal lezen.
Na de pauze zal Wim Daniëls zich voorstellen als de nieuwe stadsdichter voor de komende 2 jaar, aldus onze bronnen. Voor wie hem nog niet kent alvast een klein voorschot. Wim Daniëls is schrijver en taalkundige. Hij schreef een erg groot aantal boeken, over taalverschijnselen, over de geschiedenis van het Nederlands, over spelling, enzovoort. Voor jongeren schrijft hij ook romans en verhalenbundels. Bekend is onder meer Lang leve Wim; what is a world without Wimmen?. Verder is hij columnist bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Wim is al lang bezig met het Helmondse dialect en stelde Het Helmonds Woordenboek samen. Wim Daniëls werd in 1954 in Aarle-Rixtel geboren en woont nu in Eindhoven. Op zijn website staat nog veel meer informatie over hem.