40reacties

Hoeveel stemmen krijgen zij samen?Hoeveel stemmen krijgen de bovenstaande 3 Helmonders gezamenlijk in Helmond op woensdag 2 maart tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten?
Het gaat dus om 1 getal (van maximaal 5 cijfers) en het gaat niet om het aantal stemmen dat op hun partijen werd uitgebracht.

Vandaag (= dinsdag) mag je 1 antwoord geven en
morgen (= woensdag) mag je tot 21.00 uur ook 1 antwoord geven.

Diegene die het dichtste bij het juiste antwoord zit verdient 1 punt.
Ieder antwoord dat minder dan 3% van het juiste antwoord zit verdient ook 1 punt.

We houden bij deze vraag de uitslag aan die wij als eerste van officiële zijde krijgen. Volgens de gemeente wordt die donderdagmiddag bekend gemaakt. Omdat er handmatig geteld moet worden en dat de laatste keer niet helemaal lekker verliep, zou die eerste uitslag ook pas vrijdag kunnen volgen.


Tussenstand:
3 punten: ad
1 punt:en Twan én Mien én Erik én Mohammed Chahim

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
Kennisquiz 2011eerste helftPS2011
40 reacties
Reageer

2770

3445

9800

Rudi van der Made

2000

6500

3000

3250

5500

4270

2835

@Rudi van der Made,

De vorige keer zijn er bij de PS verkiezingen op de drie bovengenoemde partijen gezamelijk ruim tienduizend stemmen uitgebracht. Dan zit je met jouw aantal toch wel erg hoog, of denk je dat het Helmond-effect van de lijsttrekkers zo groot is dat ze zo veel stemmen naar zich toetrekken, ten koste van de overige personen op die lijsten?

Twee andere mogelijkheden zijn natuurlijk een beduidend hoger aantal stemmen op de betreffende partijen (maar daar heb ik zo mijn twijfels over) of een beduidend hoger opkomstpercentage (wat ik ook betwijfel).

Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

@Weblog,
Geen extra punten voor diegene die het exacte antwoord geeft?
Dat valt mij toch wel een beetje tegen.
*Was van plan om de ranglijst binnen te stormen ;)*

1550

5236

Rudi van der Made

@Ad,
Direct nadat ik mijn hoge antwoord geplaatst had, bedacht ik mezelf ook dat ik een denkfout had gemaakt. Ik denk dat mijn antwoord van vandaag er aanzienlijk dichterbij zit. Ik verwacht overigens wel dat bij deze drie partijen de lijsttrekkers in Helmond relatief veel stemmen zullen krijgen.

Rudi van der Made

4011

8730

(ik reageerde eerder onder de naam 'jasper')

6209

3750

2940

Op verzoek van de redactie van het weblog, meng ik mij ook in de strijd: ik hou het op 5916 stemmen. (is er ook nog een prijs voor degene die goed raadt welke lijsttrekker de meeste stemmen weghaalt uit Helmond? :-))

Annegien Wijnands

Dan doe ik ook mee:

4795 stemmen

3871

5700

Alleen maar omdat het zo'n mooi symbolisch getal is ;)

Bijna 9950 stemmen voor de 3 bovenstaande partijen. Waarbij alleen GroenLinks een behoorlijk beter resultaat heeft geboekt. Dus Paul alvast gefeliciteerd, misschien persoonlijk niet de meeste stemmen maar jouw partij zit wel in de hoek van de winnaars!

Zojuist hebben wij gehoord dat we de uitslag op kandidatenniveau vanmiddag hebben. En dan weten we dus wie er 1 of meerdere punten scoort.

@Ad op 2 maart 05.34 uur:
De mogelijkheid voor 1 deelnemer om bij deze vraag 3 punten te scoren vonden wij al meer dan genoeg. Daarmee valt er toch voldoende "binnen te stormen"?

@De Weblog,

Ik begreep het dan niet helemaal schijnbaar. Maar de winnaar krijgt dus 2 punten als het antwoord binnen de 3% marge valt? Maar dan zou het (op papier) dus ook mogelijk zijn om 4 punten te krijgen als deelnemer. Maar dan moet je wel erg veel geluk (of inzicht) hebben.

Zo op het eerste gezicht zijn er niet veel punten gescoord. De prijzenpot blijft behoorlijk gevuld. 1 puntje gaat eruit.

Ik heb wel de 3 personen een beetje onderschat. Rudi je eerste antwoord zat er toch nog heel dichtbij!

Ik heb even alles opgeteld en kom uit op 8135. Volgens mij zat ik er het dichtste bij

De stemmen per kandidaat zijn geteld (pdf). Voor wie het nog niet wist, de personen op de foto bij deze vraag zijn van links naar rechts Ruud van Heugten, Annegien Wijnands en Paul Smeulders. Volgens de nu verkregen voorlopige uitslag kregen zij in Helmond respectievelijk 3497, 3275 en 1363 stemmen. Gezamenlijk kregen zij in Helmond dus 8135 stemmen.
Gefeliciteerd Jasper de Groot. Je hebt 1 punt verdiend, want jij zat het dichtste bij het juiste antwoord.

Gefeliciteerd Jasper de Groot (jasper was toch makkelijker).

@Jasper de Groot,
Ook gefeliciteerd met de 61 voorkeursstemmen in Helmond die je gekregen hebt.

@Ad
Dank je!

Jasper de Groot.Gefeliciteerd.

Proficiat Jasper.

@ad, @Erik

Dank!

Proficiat Jasper.

Rob Mientjes

Jasper de Groot, Proficiat :-)

Proficiat, Jasper.

Door het "geweld" van bovengenoemde 3 lijsttrekkers zouden we Stijn Smeulders haast vergeten. Hij is Helmonder en heeft toch ook een zetel (binnen de PvdA-fractie)gekregen/gewonnen/bemachtigd.

Dus ook Stijn (230 Helmondse stemmen) gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: