1reactie

HVV Helmond – Bavos verschil in nummer 7

Toon van Lierop (HVV)HVV Helmond tegen Bavos had beter gekund. Bavos begon beter dan HVV en een tijdje leek het alsof HVV de tegenstander onderschatte. De geel/zwarten lieten zich in de beginfase fysiek de kaas van zijn brood eten. De eerste 2 kansen waren dan ook voor de ploeg uit Bakel. In de 7de minuut was er een kans in vrije scoringspositie die door Tim Biemans werd overgeschoten. De tweede kans van Bavos resulteerde niet in een doelpunt door uitstekend keeperswerk van doelman Davidson Janzen.

Het leek voor rust 0-0 te blijven maar nummer 7 Toon van Lierop (zie foto) van de thuisploeg omspeelde vakkundig de doelman na een verdedigingsfout bij de ploeg uit Bakel. De bal verdween tussen de 2 palen. 1-0 in de 43ste minuut.
Nummer 7 van Bavos, linksbuiten Loek van den Waardenburg, was zeker in het begin van de wedstrijd de beste man van het veld. Hij leek zijn goede spel in de tweede helft te bekronen met een doelpunt nadat hij uitbrak, maar schoot in een vrije scoringspositie de bal op de paal.
De wedstrijd was sportief mede door de goed leidende scheidsrechter Peter Arts. Maar de teams waren niet effectief in het scheppen van kansen. Het spel was af en toe te gebreid en eindigde in balverlies.
Toon van Lierop leek matchwinner te worden maar in de 90ste minuut werd de score uitgebreid naar 2-0 door een goede combinatie tussen de Yahia’s, invaller Yessin en Abdelouamap (beter bekend als Appie). Eindstand 2-0.

Maar de symboliek van de wedstrijd zat in de nummers 7, voor de ene bracht het cijfer geluk (Toon van Lierop), voor de ander ongeluk (Loek van den Waardenburg). Van Lierop was dreigend en heeft een neusje om in scoringspositie te komen. Van den Waardenburg is snel en passeert de tegenstander gemakkelijk. Hij had deze keer echter het geluk niet aan zijn zijde. Maar de linksbuiten van Bavos is nog jong (bouwjaar 2000) en de club kan van hem nog hele mooie dingen verwachten.
HVV Helmond tegen Bavos; niet goed, soms spannend maar ook heel erg sportief.