10reacties

BCH2018: Helmond is erbij!

Helmonders, verenigt u! Samen met Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch dingen we mee naar de nominatie Culturele Hoofdstad van Europa. Op 6 september maakt een jury de keuze: de Brabantse steden hopen op deze dag Maastricht en Leeuwarden achter zich te laten. Een overwinning is een enorme impuls voor onze stad.
Op Facebook
Na het 155 vierkante meter grote doek op de gevel van de bibliotheek, is er deze week ook een Facebook-pagina in het leven geroepen. Hiermee is de campagne ‘Helmond is erbij!’ nu echt van start gegaan. Talloze Helmondse smaakmakers en ambassadeurs gaan proberen heel Helmond warm te krijgen voor deze race: we hebben iedere Helmonder nodig om de jury te overtuigen. Op Facebook gaan we u de komende maanden op de hoogte houden van ontwikkelingen en van leuke evenementen – en daarnaast zullen onze smaakmakers zich hier één voor één aan u voorstellen. Neem zelf een kijkje op facebook.com/2018helmondiserbij en klik op ‘Vind ik leuk’!
Kunst is overal
Cultuur is van iedereen en voor iedereen. Kunst is overal. Van carnaval tot beeldende kunst, van popmuziek tot kleinkunst, van klassieke muziek, heemkunde, architectuur, mode tot fotografie. En alles ertussenin. Kunst en cultuur zijn een verrijking in het leven van mensen, dragen bij aan de band tussen hen en zorgen voor een stad die leeft. Kunst en cultuur, dat is genieten, ontroering en plezier, van onbekommerde lol en diepzinnige leermomenten. Helmond heeft veel te bieden op cultureel gebied. Dat mag iedereen weten!
Wat brengt het ons?
Als we het worden op 6 september, geeft dat een enorme impuls aan cultuur in Helmond. En daarmee aan het totale imago van onze stad. Werken aan 2018 Eindhoven׀Brabant Culturele Hoofdstad is goed voor de economie en de werkgelegenheid. Cultuur is de ruggengraat van de samenleving: een stad die cultureel actief is, wordt aantrekkelijk gevonden. Door de bewoners zelf, maar ook door bedrijven en bezoekers. Het maakt ons sterker, het zorgt ervoor dat we trots kunnen zijn op onze stad. Daarom moeten we er ons als inwoners samen voor gaan zetten! Uit een gezamenlijk belang: Helmond is erbij!
Betuig uw steun door de pagina op Facebook te ‘liken’ – door dus op die beroemde knop met ‘Vind ik leuk’ te klikken. U vindt op die pagina ook een link naar de officiële website, waar u uw naam kunt achterlaten. Hoe langer die lijst met namen in september is, hoe meer de jury straks zal beseffen dat die eretitel toekomt aan de steden in onze provincie. Laten we Europa verrassen over vijf jaar!

Namens de hele organisatie,
Perry Vermeulen
Udo Holtappels
Groep5700