21reacties

‘Nieuws, feiten en reacties’


Zomaar een nieuwsfeit in de afgelopen weken op ED digitaal. Een nieuwsfeit, puur betrekking hebbend op Helmond. Dus onze aandacht waard.
Het nieuwsfeit gaat over een raadslid. Mevrouw de De Bruijn van het CDA. Over haar wordt beweerd dat zij niet meer in Helmond zou wonen. En als dat waar is, kan zij geen raadslid van Helmond zijn stelt de kieswet.
Opzienbarend is dat het hele verhaal de wereld in is gebracht door iemand van het CDA zelf, mevrouw van Van den Waardenburg, ex-secretaris van het CDA Helmond. Inmiddels heeft mevrouw van Van de Waardenburg aangifte gedaan bij de politie wegens smaad, want mevrouw de De Bruijn heeft in een krantenartikel gezegd dat ze gechanteerd zou worden.
Tot zover de feiten zoals die blijken uit krantenberichten. Een soap waard zou je zeggen.

Ik ben dan altijd benieuwd naar de reacties van de lezers Hieronder laat ik wat citaten zien,  het gaat om de inhoud, niet om de schrijver. Spel- en stijlfouten heb ik overgenomen.

  • Laat ze maar vechten zogenaamd, het gaat toch alleen maar om die duizend euro per maand en de lekkere etentjes voor die graaiers.
  • Als dat zo is,dat zij de kieswet overtreed en daardoor onterecht 1000 euro per maand incasseert ? Eigenlijk is dat toch eigenlijk gewoon ordinaire diefstal, en dan hoort daar ook aangifte van gedaan te worden ! Prima toch,zou ik zo zeggen !
  • Mevrouw de Bruijn met haar studies psychologie en Nederlands recht , zal zoiets toch niet doen ?

Nu gebeurt het vaker dat nieuws niet volledig gebracht wordt. Zo ook hier. Mevrouw Van de Waardenburg heeft in een gesprek met mevrouw De Bruijn  een opnameapparaat laten meelopen, zonder De Bruijn daarvan in kennis te stellen. Op zijn minst niet zo netjes. Anders gesteld, als bij een verhoor de politie niet vermeld dat het verhoor opgenomen wordt, is het prijsschieten voor de advocaat.

Wat het ED ook niet vermeld is, wie mevrouw De Bruijn zou opvolgen als zij aftreedt. En die kennis, die informatie staat op de kieslijst. Het is een mevrouw Van de Waardenburg, een dochter van de eerder genoemde mevrouw Van de Waardenburg. Op zijn minst opmerkelijk. Mijn vraag is simpel, en hier te beantwoorden, hoe reageert het publiek als men kennis neemt van deze feiten. Ik ben benieuwd.

Hans Gruijters