11reacties

Onzorgvuldig zorgvervoer (JC)

Koude ochtenden als vandaag nodigen mij altijd uit om ons dagblad met bijzondere aandacht te lezen. Deze keer bleef mijn blik extra lang hangen op het éénkolommertje ‘Zorgtaxi moet rijden met oudjaar’ van Mieke Bon. Fijn denk ik dan, rolstoelers en andere ‘fysiek uitgedaagden’ kunnen het op 31 december ook laat maken.
Nadere beschouwing leerde me dat Mieke Bon het kennelijk ook laat gemaakt had. Haar simpele verhaaltje zit vol met grote en kleine fouten. Inderdaad: de Taxbus moet ‘een maximale inspanning’ doen om rolstoelers ’s nachts te vervoeren. Maar gewone gehandicapten moeten na 21.30 uur de gewone taxi nemen.
Wethouder Margreet de Leeuw-Jongejans is geen lid van de VVD maar van het CDA. Of ze moet gisteravond van partij gewisseld zijn. De raadsmotie is behalve door de genoemde partijen tenminste ook door de SP ondersteund en ik dacht ook door Trots (op Helmond). Dat de partij van de onvolprezen Theo van Mullekom Helmond Aktief (met een ‘k’) heet, weet iedere Helmonder die Theo ooit hoorde. Als je me niet gelooft, lees die fouten van Mieke dan zelf maar, hier mijn papieren versie.
Dit ‘zorgvervoer’ geldt, anders dan gesuggereerd door de kop, deze jaarwisseling overigens alleen voor rolstoelgebruikers. Volgend jaar wordt de oudjaarsregeling geëvalueerd. Ook een beetje raar voor een regeling die al jaren bestaat, maar daar kan Mieke niets aan doen.
Of Mieke het laat gemaakt heeft na de raadsvergadering of te weinig van Helmond af weet, kan ik helaas niet zeggen. Het valt me wel op dat ons eigen Helmond-katerntje de laatste tijd magertjes is en meer en meer fouten bevat. Experimenten volop bij ED/Wegener/Mecom. Maar gedegen journalistiek, zelfs (of beter gezegd; juist) op lokaal niveau? Hier wederom niet.

                                                          Was getekend,