1reactie

Virtueel Helmond (JC)


Google Maps kan wel pochen dat zij nu eindelijk ook Nederland op ooghoogte zichtbaar maken, maar voorlopig is dat alleen nog maar waar voor (delen van) Amsterdam en Rotterdam. Nu ja, dat buiten de randstad Nederland ophoudt wisten we al. Maar geen nood.
Helmond heeft haar eigen ‘Helmond Kaarten’. Voor binnen en buiten.
Met enige trots kondigt ’t Speelhuis aan dat we nu virtueel binnen kunnen kijken. En de nieuwe ‘communicatieadviseur’ van de gemeente Helmond spreekt zelfs van een ‘primeur’ en een ‘uniek’ project bij deze virtuele binnenstad. Nu is uniek zo een beetje de meest misbruikte kreet van pr-boys maar in dit geval is het wel heel erg overdreven.
In ons virtuele Speelhuis kan ik namelijk maar heel beperkt rondlopen. Hele stukken zijn onbereikbaar, de trappen kan ik niet op. Laat staan dat ik eens een kijkje kan nemen achter al die deuren die voor gewone bezoekers gesloten blijven. Ik zou zo graag een kijkje nemen in de (te kleine!) kleedkamers, de techniekruimte of virtueel over die ‘catwalks‘ daarboven in de grote zaal lopen.
Met onze unieke virtuele binnenstad is het nog droeviger gesteld. Hele stukken zijn niet ingevuld, het nieuwe Tolpostplein is nog niet bijgewerkt en dat geldt voor meer plannen. Van de nieuwe bibliotheek is niks te zien, laat staan van de grootse plannen aan de overzijde bij sporthal en ex-postkantoor. De alweer enige jaren geleden geopende nieuwbouw van de kunsthandel naast het oude Filmhuis staat er nog niet op. Eigenlijk gaat het alleen om de Markt, Heistraat en Zonnekwartier.
Leuk dus zo een primeur, maar dan wel bijhouden, lijkt me de les die onze vernieuwers moeten trekken.
En, ouderwets als ik ben, kan mijn internetverbinding al die nieuwigheden maar nauwelijks aan. WWW staat hier echt voor World Wide Waiting.
Virtueel betekent gebakken lucht. Maar dat wisten we al.

Was getekend,

Jean Cat mauwt
1 reactie
Reageer

Helemaal mee eens. Kijk naar Roermond, een vergelijkbare stad en kijk hoe ze het daar aanpakken. Helmond moet zich schamen!
http://www.roermond.nl/index10846.htm

Olivier Dhuysthergast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: