Corona in Helmond

3reacties

Plezier belangrijker dan rijk worden


In januari meldden we op onze Facebookpagina dat Lorenzo van Kooten zijn eerste contract had getekend bij Dimitri Vegas & Like Mike. Zij behoren tot de absolute top van de DJ-wereld en beheren een beroemd label op het gebied van dance, aldus de 17-jarige Helmonder.
Lorenzo zag 6 jaar geleden DJ Tiesto aan het werk, raakte hierdoor gefascineerd en wilde dit ook. De puber bleek talent te hebben en is nu beginnend professional met een schitterende platendeal op zak. (meer…)

4reacties

Empathie versus arrogantie


Ons gemeentebestuur tast flink in de beurs om de gevolgen van de coronaproblematiek te beperken. Legegelden, betaald voor evenementen die niet door kunnen gaan, worden terugbetaald. Voor gemaakte voorbereidingskosten wordt een oplossing gezocht. Kermisondernemers krijgen het reeds betaalde staangeld terug. Hulpverleners in de Wmo krijgen hun inkomstenderving in ieder geval over 3 maanden gecompenseerd en voor kwetsbare kinderen is opvang geregeld. Helmond heeft inmiddels een gemeentelijk Ondernemersloket waar bedrijven voor hulp terecht kunnen. Dit is een kleine greep uit de maatregelen die nu al genomen zijn. Er zullen ongetwijfeld meer voorzieningen komen die Helmond, ook na de heersende pandemie, overeind gaan houden. (meer…)

60reacties

Nieuwe corona-noodverordening in Helmond


De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (BRBZO) heeft zojuist een nieuwe noodverordening vastgesteld voor Helmond en de regio (omgeving van Eindhoven). Hierin zijn de maatregelen verwerkt die 23 maart door het Rijk zijn ingevoerd voor bestrijding van het coronavirus. Dit maakt het mogelijk om in onze stad te gaan handhaven op deze maatregelen.
De aangescherpte maatregelen hebben als doel de verspreiding van het coronavirus te beperken. (meer…)

9reacties

“Wees voorzichtig en zorg voor elkaar!”


Sinds 2014 is Erik de Vries wethouder in Helmond, zie zijn pagina op de website van de gemeente. We spraken Erik vanochtend telefonisch, hij woont in Brouwhuis en dat is vanwege het coronavirus de laatste weken veelal ook zijn werkplek.
Na het behalen van zijn HAVO-diploma op de Knip, volgde Erik de HBO-studie Maatschappelijk Werk die hij met een diploma afrondde. De Helmonder zag daarna in zijn eerste baan als maatschappelijk werker bij Stichting Welzijn in Deurne, heel veel onrechtvaardigheid en wilde hier iets tegen doen. Maar maatschappelijk werk was niet afdoende, ook de politiek moest haar steentje bijdragen. Hij werd politiek actief en werd lid van de Socialistische Partij. Zijn eerste taak was het spreekuur bemannen op woensdagavond in hun pand in de Molenstraat. (meer…)

38reacties

‘Ook wij hebben liquiditeitsproblemen’


Maurice van Pernis is de uitbater van Borrelbar De Haven. Hij werkt al ruim 30 jaar in de horeca. De ‘natte’ horeca heeft zijn voorliefde. Het echtpaar Van Pernis vindt het heerlijk om zelf achter de bar te staan en rechtstreeks contact te hebben met de klanten. De droom van het stel kwam in vervulling toen ze 6 jaar geleden hun eigen kroeg konden beginnen op de Havenweg. Een bruin café met een huiselijke sfeer. Zijn klantenkring bestaat uit 40 plussers maar ook jongvolwassenen. “Hier kennen we geen rang of stand. Iedereen is van harte welkom!” Die gastvrijheid wordt geroemd. (meer…)

4reacties

Van den Bogaard: stay strong Helmond


Het zijn bizarre en onzekere tijden. De wereld lijkt even stil te staan, ook in Helmond. Alle restaurants en cafés zijn op slot gegaan, verpleeghuizen zijn gesloten voor bezoekers, evenementen worden geannuleerd, scholen sluiten. Veel landelijke winkelketens sluiten, je mag elkaar geen hand of knuffel meer geven en we moeten 1,5 meter afstand houden. Dit alles vanwege het coronavirus dat over de wereld voor enorm veel slachtoffers zorgt. Het houdt iedereen bezig. Het voelt voor mij heel surrealistisch aan. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Ik weet niet meer waar ik goed aan doe: mag ik nog naar mijn ouders of naar mijn pasgeboren nichtje of moet ik thuis blijven? (meer…)

155reacties

Zaterdagmarkt gaat door


Ook tijdens de corona-crisis gaat de Helmondse zaterdagmarkt morgen door. Zojuist bevestigde de woordvoerster van de gemeente dat nieuws aan de weblog.
“Tot op heden zijn er geen aanleidingen om aangepaste maatregelen te nemen. Dit besluit is eenduidig door de 3 Veiligheidsregio’s genomen omdat de weekmarkten, net zoals supermarkten, voorzien in een primaire levensbehoefte.” (meer…)

14reacties

Het Elkerliek zoekt hulp!


“Binnen het Elkerliek wordt nu alles op alles gezet om goede zorg te blijven bieden aan alle patiënten in ons ziekenhuis. De situatie doet een enorm beroep op de inzet van al onze zorgprofessionals. Vanwege de grote toestroom van patiënten die we verwachten, zijn wij op zoek naar vrijwillige handen om hierbij te helpen en te ondersteunen.” Aldus het Elkerliek op haar website.
We plaatsten dat vanavond op onze Facebookpagina, alleen daar. Dat doen we wel vaker als het ons aan tijd ontbreekt, maar denken dat het bijdraagt aan onze nieuwsvoorziening. In deze eerste corona-weken vaker dan we willen. 🙁 Nu is er wel tijd en nu dus ook hier hun oproep (screenshot).

In de reacties hieronder staan updates.

12reacties

Informatie en acties door B&W inzake corona


“We beseffen ons dat de huidige unieke situatie voor velen vreemd en surrealistisch is.” Dat schrijft B&W in een brief over corona aan de gemeenteraadsleden. Daarmee worden zij geïnformeerd over de in Helmond al zichtbare corona-effecten én de te nemen acties door de gemeente. 
Na overleg met de Helmondse horeca en het centrummanagement en aansluitend op de landelijke steunmaatregelen, is er besloten dat er Helmonds loket voor ondernemers komt. B&W: “Daarover zullen we de komende dagen actief richting de stad communiceren. (meer…)

7reacties

Floor zoekt deelnemers afstudeeronderzoek


Floor van den Broek uit Helmond volgt de opleiding Communicatie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. De HBO-studente loopt stage bij de bibliotheek in Helmond. Maar nu heeft ook die organisatie haar deuren tijdelijk moeten sluiten in verband met corona.
Zij doet haar afstudeeronderzoek bij de bieb omdat de Helmondse hier van kinds af aan al graag komt. Ze leest nog iedere dag ongeveer een ½ uur. Misschien kan men het zich nog kan herinneren, Floor won in haar kinderjaren de Helmondse Voorleeswedstrijd die bij de Pathé werd gehouden. (meer…)

24reacties

Corona-speech van Rutte in het Helmonds


Ge moet zò veul muggeluk binne blieve! Ge moet effe da bietje verstand gebroike wa ge het en nie gaon zitte mòùwe wa ge nou drie wèke tois mì oe strontjoong an moet. Want as ge nou nie zo veul muggeluk binne bliet dan blieve die jong nog langer tois.
Kiek, we worre allemaal ziek, mar de kunst is da we allemaal un bietje ziek worre, zodè die awtste as laatste ziek worre en behandeld kenne worre in het ziekenhois. Ut land hillemòl op slot doen da wèèrikt nie (die kakkers noemen da lock down) want dan stelde ut allenig mar oit en worde toch allemol zìèk als ut land wir van ut slot af gù. (meer…)

247reacties

Eerste patiënt met coronavirus in Elkerliek


In het Elkerliek ziekenhuis is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus, een patiënt opgenomen met een positieve uitslag na het testen op COVID-19. De patiënt kwam gisteren met klachten bij de Spoedeisende Hulp in Helmond. Vanwege de verdenking van besmetting, is de patiënt direct geïsoleerd en getest op het coronavirus. De testresultaten bleken positief zo meldde het ziekenhuis 10 minuten geleden. (meer…)

1reactie

Halve van Helmond volgt Nightrun op


Op zondag 19 april is de eerste editie van de ‘Halve van Helmond’. Bij dit nieuwe hardloop- en wandelevenement staat de halve marathon centraal. Ook zijn er hardloopwedstrijden over 5 km en 10 km, is er een bedrijvenloop, een kidsrun en een wandeltocht van 15 km. Een groots Helmonds evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en voor recreatieve lopers, zo laat de organisatie vanochtend in hun persbericht weten. (meer…)

28reacties

De Vlisco toch weer in de min


Hoewel de omzet met 3,6 miljoen groeide naar 231,9 miljoen euro, leed de Vlisco in 2018 een nettoverlies van 1,0 miljoen euro. Een jaar eerder werd er een kleine winst van 2 ton geboekt. Dat blijkt uit hun goedgekeurde jaarverslag (pdf) dat half december bij de Kamer van Koophandel werd ingediend. (meer…)