De GGG-rubriek

2reacties

GGG: HoogspanningHelmond loopt weer eens achter de feiten aan. Onze mooie duurzame gemeente met groene duurzame wethouder houdt niet duurzaam rekening met mensen die minder dan 75 meter binnen hoogspanningslijnen wonen. De gemeente had niet op tijd in de peiling dat de norm was bijgesteld.
Ter compensatie, want zo is de gemeente dan ook wel weer, krijgen gedupeerden een aardig presentje. Om de spanning wat te minderen. Het spel is nog lang niet uitgespeeld.

wat de gedupeerden ontvangen, eindelijk

3reacties

GGG: Ouderen krijgen eigen hippe speeltuinDe gemeente gaat de 18 miljoen euro die nog op de zorgplank ligt eindelijk inzetten daar waar het nodig is. Voor de ouderenzorg. De ouderenbond vond het namelijk maar niets dat hun geld werd aangewend voor dure hippe energie opwekkende speeltoestellen in kinderspeeltuinen. Ze eiste haar eigen speeltuinen. En die krijgen ze.

en zie hoe ouderen binnenkort effectief hun eigen energie opwekken.

21reacties

Wie kan Jeanne helpen met deze tekst?“Kan iemand van het College of de gemeenteraad mijn overbuurman uitleggen wat hier staat?” vroeg Jeanne Schriks vanochtend. Ook minister Ronald Plasterk stelde haar vraag aan zijn 51.140 volgers op Twitter.
Jeanne las die alinea in de nieuwe publieksvriendelijke digitale begroting van Helmond. “Een meer visuele opzet dan de papieren versie, zodat de informatie toegankelijker en begrijpelijker is en de lezer bovendien meer gericht kan zoeken naar precies die informatie die hem of haar interesseert.” Dat stond donderdag in het persbericht van de gemeente over die begroting.

2reacties

GGG: Eerste kermisexploitant al vertrokken


Hoewel de voorjaarskermis vanavond pas om 24.00 uur eindigt, is de eerste kermisexploitant al vertrokken. Afgelopen nacht pakte hij zijn volledige attractie in en vanochtend vroeg vertrok hij met zijn hele hebben en houwen.
Door het slechte weer waren er weinig knaken te verdienen, vertelde deze kleine zelfstandige (ZZP-er) ons. Daarbij was hem na enig onderzoek gebleken dat er dit jaar meerdere attracties waren die precies hetzelfde waren als die van hem.

voor de vertrekkende gedesillusioneerde kermisexploitant.

2reacties

GGG: Terugkeer gulden werd bij ons getest


Gisteren werd bekend dat de Nederlandse regering op het hoogtepunt van de eurocrisis in 2012 een plan had de euro te vervangen door de gulden. Dat meldde het tv-programma Argos Medialogica en erkende minister Dijsselbloem.
Vandaag blijkt dat dit geheime plan ‘Florijn’ (verwijzend naar de oude naam van de gulden) destijds exclusief in Helmond werd getest. Niemand in Den Haag wil deze test bevestigen, maar voor het weblogteam is het mysterie van 2012 nu opgelost. Want toen wisten we het echt niet.

voor de door de weblog destijds ontdekte test.

11reacties

GGG: 64 ISIS-vrouwen in Helmond


Geen Helmonder zal sympathie hebben voor de meedogenloze mannen van de streng islamitische terreurgroep ISIS. Logisch, neem alleen al hun omsingeling van de kale bergtop in Irak waarop 10 duizenden gevluchte Yezidi’s verblijven. Door de internationale verontwaardiging is hulp van Amerika onderweg.
De ISIS vrouwen zijn tot nu toe buiten beeld gebleven. Wie zijn zij, wat doen zij? Waar wonen zij? Na een gedegen speurtocht van onze onderzoeksredactie, blijken er 64 in onze stad te verblijven. De meeste van hen zijn opvallend goed geïntegreerd, zelfstandig en zeker ondernemend.

voor de vrouwen van ISIS Helmond.

7reacties

‘Helmonds best bewaarde geheim…’


Berlaer is misschien wel het best bewaarde geheim van Helmond. Een handvol royale percelen die exclusief voorbehouden zijn aan een selecte groep mensen. Ondernemers bijvoorbeeld, maar ook wetenschappers, medici en mensen met een vrij beroep.

Dat schrijft Judith Rossen, de koperscoach van dit vastgoedproject, in de welkomsttekst van de website wonenopberlaer.nl. Berlaer, gelegen net achter de Zwanenbeemd richting Aarle-Rixtel, is volgens haar een plek waar velen graag zouden willen wonen.

1reactie

GGG, Helmond eert Songfestivalduo nu al


Het gelegenheidsduo The Common Linnets (Ilse DeLange en Waylon) bereikte zojuist de tweede plaats op het songfestival. Een pracht resultaat.
Een common limit is de Engelse naam voor het zangvogeltje dat we in Nederland de kneu noemen. Op dit uur kunnen we bij de gemeente niet checken of het als een eerbetoon bedoeld, maar feit is dat Helmond als enige in Nederland een straat naar hen heeft genoemd: de Kneustraat in Helmond Noord.

19reacties

GGG: Nieuwe ambtswoning BlanksmaHet is nog maar vers van de pers. Maar onze burgemeester heeft eindelijk intrek genomen in een nieuwe woning in Helmond. Eerder berichtte het ED in een speciaal artikel al over de verhuisplannen van Elly. Het mocht niet al te veel kosten, dus heeft onze burgemeester besloten om voor een goedkoop duurzaam interieur en exterieur te kiezen. Er is niet alleen rekening gehouden met het financieel belang, maar ook met financieel behang.

en zie hoe de burgemeester haar nieuwe woning heeft ingekleed.

19reacties

Virtueel Helmond nu ook ónder de rokjes


– PRIMEUR –
Virtueel Helmond is de 3D-wereld van onze stad op het internet. Sinds 2005 biedt de gemeente Helmond deze mooie én gratis manier om vele (toekomstige) plekken in onze stad digitaal te bezoeken. Zo kun je de Heistraat, Suytkade, het nieuwe station, de Markt en sinds deze week ook het kasteel vanaf elke plek ter wereld bekijken.
Maar onze gemeente wil meer laten zien, zo blijkt. Zelfs plekjes die veel dames liever niet tonen. Maar de liefhebber klaagt niet als hij anoniem onder hun rokjes kan kijken.

voor 2 stilstaande dames en bekijk hier de “real-life beelden”.

In de reacties hieronder staat een update.

6reacties

Harlem Shake op gemeentesite & weblog


Het razend populaire fenomeen de Harlem Shake heeft nu ook de websites van Helmond bereikt. Waarschijnlijke oorzaak: de lente is in aantocht.
Klik op de onderstaande afbeeldingen van de website van de gemeente Helmond en De weblog van Helmond.

GGG: Zwijgende dakhazenDat apen het bont kunnen maken is alom bekend. Helaas geldt dit nu ook voor het gemeentebestuur in Helmond.
In alle bochten heeft zij zich gewrongen om een oplossing te vinden voor de problemen rondom het horecapand Berlaer. Daarmee heeft het zelfs de nationale pers (o.a. Volkskrant, Telegraaf, BB) op haar dak gehaald.
Een mooie mogelijkheid om PR voor Helmond te maken, zou je denken.
Maar helaas. Het is niet aan dakhazen besteed.

voor de poeslieve reacties van ons gemeentebestuur.

GGG, Verkeersgedrag in Azië


Na lange tijd in Azië, meldde onze onderzoeksjournalist zich gisteren weer op kantoor. Hij was in dat werelddeel om slimme trends in hun verkeersgedrag te onderzoeken. Trends waarmee we in Helmond als “the city of smart mobility” ons voordeel kunnen doen.
Zoals altijd begon zijn verhaal met “wat ik nou toch weer meemaakte…” Na 19 van dergelijke trips in 4 jaar, kennen we die openingszin en zijn sterke verhalen ondertussen wel. Feit is dat hij vervolgens nooit met harde bewijzen kwam en zijn onderzoek dus niet tot publicatie op de weblog leidde. Jammer!
Maar gisteren had hij bewijzen, maar of iemand die gelooft…

en oordeel of dit tot publicatie op de weblog moet leiden.

13reacties

‘Daarom kost ‘n bordje ophangen zoveel’


“En daarom kost een bordje ophangen zoveel geld in Helmond” aldus de begeleidende tekst bij deze foto die Frans van Duijnhoven vanochtend maakte.
De nieuwe bordjes die vandaag worden opgehangen, zijn voor ‘t Rondje Helmond. Deze fiets- en wandelroute van ruim 45 kilometer gaat langs de mooiste plekjes van onze stad. “U hoeft alleen maar de bordjes te volgen!” aldus Stadspromotie Helmond op hun website.