18reacties

GGG: Draaiorgelkoorts

GGG Helmond

Al jaren staan ze ter discussie. De monumentale draaiorgels van Helmond. Deze prachtige draaiorgels die tot ons Helmondse culturele erfgoed behoren hebben nog steeds geen vaste plek gekregen. Ze zwerven als ware troubadours door het Helmondse. Binnenkort moeten ze ook weer hun huidige stek, de Gaviolizaal verlaten.
Net als de gemeente Helmond zijn ze besluiteloos op zoek naar een vast museaal heim. Het wordt tijd om voor eens en voor altijd, desnoods met grote tam tam en veel fanfare, een vaste stek voor deze prachtige orgels te organiseren en garanderen?
Naar het schijnt is de gemeente volop op zoek. Maar voorlopig wil het nog steeds niet lukken. De grote vraag wordt langzamerhand: Wie draait wie nu eigenlijk een rad voor ogen? De gemeente zijn inwoners of de inwoners de gemeente? Hoe dan ook, de financiën schieten vooralsnog tekort. Gelukkig heeft de gemeente altijd een oplossing op de achterhand. Het slaat de handen ineen met de toekomstige exploiteur van de nog te bouwen Gamehal. Samen hebben ze een ingenieus plan bedacht. Een plan dat in ieder geval geen zand meer zal strooien in de raderen van financiering.

om te zien met welk middel de financiering wordt rondgebreid.