38reacties

De SP is te gast

De komende maanden schrijven Helmondse politieke partijen 1 voor 1 een discussiestuk over een Helmonds politiek getint onderwerp. Een mooie kans om in je eigen omgeving je mening aan ‘de Helmondse politiek’ te laten horen en met hen in discussie te gaan.


Graag wil ik ingaan op de uitnodiging van De weblog van Helmond om een gastlog te schrijven. Ik wil dat doen met een prikkelende vraag. Ik ben benieuwd naar de reacties.

Minder stadswachten, méér veiligheid: hoe moet ik dat rijmen?
Burgemeester Sakkers van Eindhoven wil het aantal stadswachten in zijn stad fors uitbreiden. “Door de uitbreiding moet de criminaliteit in cijfers afnemen, maar ook het gevoel van veiligheid wordt zo vergroot”, zegt hij in de krant.In Helmond is het omgekeerde gebeurd: het aantal stadswachten is verminderd. Begin 2003 beschikte de Stichting Stadswacht Helmond nog over zo’n zestig medewerkers. Nu zijn er dat ongeveer 35.Toch is de veiligheid in Helmond toegenomen, meldde de gemeente eerder dit jaar. Het aantal aangiften bij de politie is gedaald en de Helmonders voelen zich ook veiliger.Hoe moet ik dat rijmen: minder stadswachten, méér veiligheid?

Hans Verbakel(SP-raadslid)

Stadswacht Helmond