19reacties

Wim Daniëls over Helmond en Bouma


Gisteren had Wim Daniëls zijn wekelijkse column bij het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen. Die column ging over verslaggever Paul Onkenhout die deze week iets dwaas over Helmond in de Volkskrant schreef.
Voor wie het al hoorde was het genieten en is het onderstaande dus oude koek. Daarom plaatsen wij het hier voor de andere Helmonders.

'Gefundenes Fressen'
19 reacties
Reageer

Ik had het fragment nog niet gehoord. Complimenten aan Wim Daniëls. Wat heerlijk om zo met taal te spelen...

Wat een geweldige column Wim Daniëls!! Je zegt het precies zoals het is en ik ben weer wat trotser op Helmond. Ik heb hem gewoon stiekem twee keer geluisterd. :-)
Hopelijk blijf je levenslang onze stadsdichter! Want hoewel ik geen liefhebber van gedichten ben, is wat ik las en nu hoorde geweldig!

Zo opkomen voor de stad Helmond,voelt goed aan.

Spekje naar 's Helmonds bekje.

Geweldig!! Heeft al vele andere mooie colums gemaakt al dan niet indirect over Helmond in het radioprogramma Spijkers met Koppen.

Een echte taalkunstenaar en promotie voor Helmond

Hier wordt je toch helemaal vrolijk van!!

wim,
denk eraan waar je vanaf komt, uit aarle en eens, nog niet zo lang geleden was er in aarle de strijdkreet äle blie, helmond nie"". we willen niet naar een tijd waar helmond de zeggenschap krijgt over aarle, want dan gaat de brug weer open. het is wel helmond promotie uit de kunst.

joan eijsbouts

Ronduit geweldig! Helmond zien, is Helmond geloven!

Jaaaaaa, ik kom uit HELMOND! Trots op! Goed gedaan zeg!

Vergeet ook "Wim Daniels de Musical" (door Joop van den Ende) niet die nog genoemd werd in het Spijkerlied ;)

En toch blijft die Bouma een blik houden als een frietboer die de bestelling niet goed gehoord heeft: "wa?". Maar dat terzijde.

Luc de Graaf

Ik zeg Wim Daniëls for president.

sheriff whyat earp

Luister elke zaterdag naar Spijkers met Koppen en natuurlijk naar Wim Daniëls, KEIGOED !!!!

Om de zoveel jaar staat er iemand op, die zet Helmond op de kaart! Leve Wim Daniëls!

Mooi stukje Wim Daniëls. Op z'n Wim's. Meeslepend to the point. Talig kunstig. Aan het eind bijna hoogdravend. Het beste paard van stal. Maar ook dat is Hellemonds in goede zinnen van het woord. Thanx Wim.

Geweldig Wim, ik kom uit Zummere mer heb un zwak vur de Helmonders en vurral de taal, lot ze wetse die van bove de Moerdijk, hullie hebbe zowa dun hul zend ure op d'n tilluvisie en in alle proatprogramma's is 't ok holland troef.
Gelukkig hebbe weij Wim Daniëls.

Veul succes Wim.en bedankt vur 't geweldig sgon dialectefestival van di joar.

PS sorry vur mugelikke taolfauwte Klaas

klaas van houts

Dag Luc de graaf !! Bouma is helemaal afgetraind is militaire wat ben jij een sukkel die jaoers is en op andere reageert!! Trieste geval ben jij kom je wel is tegen dan lachen we eenx ikkom ook uit Helmond ben een marokaan uit de binnenstad meer jongens zouden met je willen lachen !!! Zoals jij om Wilfred lacht !!! Hah

Grandioos column Wim.
Je kan wat mij betreft direct de politiek in

Komt Bouma naar Helmond Sport?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: