5reacties

Buurman over Helmond Sport TV


We got him! Vanaf vandaag is Buurman onze vaste columnist. Hij gaat over Helmond Sport en aanverwante zaken schrijven. We zijn er trots op dat Buurman voor de weblog koos waardoor media als Metro en In de hekken het nakijken hebben. Eerder schreef hij op de weblog deze en deze, Vandaag zijn eerste column. Wij wensen hem alle succes en de lezers veel leesplezier.
_______________________________________________________________________________

Of het nu gaat om Fierljeppen in Brandevoort, de 200.000-ste bezoeker bij Sinterklaas of bijvoorbeeld het Oktoberfest, het is allemaal te zien bij Helmond-TV. Ik vind het wel vermakelijke tv. Reality-tv van Helmondse bodem. Lekkere onthaast-TV waar omroep Max nog een puntje aan kan zuigen. Ik verheug me nu alweer op de eerste schaatsbeelden bij boer Kuijpers. Die ik dan lekker thuis bij de warme kachel kan bekijken, zonder zelf gezien te worden. Het is bovendien een goede manier om mijn dialect bij te houden, ik woon namelijk niet meer in Helmond. De kneuterige Frans Bromet-achtige manier van filmen spreekt me erg aan. Een vast onderdeel van Helmond-TV, was HS-TV (Helmond Sport-TV). Als een nieuwe speler van Helmond Sport, van buiten Zuidoost-Brabant, geïnterviewd werd bij HS-TV, moest hij eerst een inburgeringcursus hebben gehad om alles te begrijpen en verstaan.

Helmond Sport wil dat HS-TV er professioneler en gelikter uit gaat zien. De samenwerking met Helmond-TV staat hierdoor op een laag pitje. Onze ‘Helmondse Frans Bromet’, die zoveel mogelijk achter de camera bleef, is vervangen door een kruising van ‘Wethouder Hekking’ en ‘Jan Joost van Gangelen’. Hij probeert, in tegenstelling tot Frans, juist zo zolang mogelijk zelf in beeld te blijven. Hij raakt bij een interview lichtelijk in paniek als er ingezoomd wordt op een speler en hij zelf niet meer zichtbaar is. Hij manoeuvreert zich dan met veel moeite in het zicht van de camera, zodat we tenminste nog een oor van hem in beeld krijgen. Ook laat hij duidelijk merken dat hij de spelers persoonlijk kent, door ze bij de voornaam te noemen. En nog belangrijker is, dat de spelers hém kennen. Charles Kazlauskas behoort blijkbaar tot zijn vriendenkring en kreeg afgelopen uitzending op HS-TV even zendtijd om zijn contractbespreking toe te lichten.

Ook de geluidsman is vervangen. Tegenwoordig wordt er bij het monteren van de samenvatting een vreemd muziekje door de achtergrondgeluiden gemixt. Zo’n filmmuziekje wat ook gebruikt wordt bij een spannende film van Bassie en Adriaan. Ik vind het jammer dat Helmond-Sport-TV steeds meer moet lijken op Ajax-TV of PSV-TV en hoop dat het snel weer gaat vriezen. Ik kan niet wachten tot Helmond-TV weer een uitzending maakt over het schaatsen bij boer Kuipers.

Buurman

BuurmanHelmond Sport
5 reacties
Reageer

Succes buurman, je weet het weer mooi te brengen.

Op zich leuk dat Buurman columnist is geworden. Helmond Sport kan niet ruim genoeg aan bod komen!

Dat HSTV professioneler moest worden, lijkt me terecht. Of dat met Guido van Erp (de kruising tussen Hekking en Van Gangelen) het geval is, laat ik aan eenieder...

Heja de Muws

Deze omroep uitzendingen zijn veel te laat en saai, voorheen was het wat rommelig,maar ik kon wel op de zaterdagochtend even de beelden (niet van jupiler) en de persconferentie bekijken ..

Nounou, als dit de professionalisering moet zijn, en dat na 8 afleveringen die stuk voor stuk als door het liggen bedorven mosterd na de maaltijd zijn. Je kunt je afvragen wie hiermee gediend is en wie ermee voor het hoofd gestoten wordt.

Boer Kuijpers wacht op beter ijs bit.ly/Wcenxt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: