8reacties

Helmond Sport definitief in categorie II

Helmond Sport is op de goede weg om de club verder financieel gezond te krijgen. De KNVB heeft aan Helmond Sport bekendgemaakt dat ze definitief in de veilige categorie II (voldoende) valt.
“We zijn blij met het feit dat we op koers liggen. Het is een stimulans voor iedereen die bij Helmond Sport betrokken is om verdere stappen te zetten ten aanzien van de financiële gezondmaking van de club”, aldus Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport. “Het is een compliment richting ons bestuur en alle stakeholders; sponsoren, supporters, Stichting Belangen en de gemeente Helmond. We kunnen met vol vertrouwen de financiële toekomst van de club tegemoet zien.”
De KNVB heeft het licentiesysteem van de categorie-indelingen ingesteld om toezicht te houden op de financiële huishouding van de clubs. Aan het eind van het jaar 2013 zou Helmond Sport gepromoveerd moeten zijn van categorie I naar categorie II, maar de club heeft deze stap eerder gemaakt. Helmond Sport is nu definitief in laatstgenoemde categorie ingedeeld, omdat ze bij twee meetmomenten genoeg punten heeft behaald. Het laatste meetmoment is gebaseerd op de halfjaarcijfers van het huidige voetbalseizoen.