11reacties

Sittard vreest geweld HS-supporters

In Sittard is vanmiddag onrust ontstaan in aanloop van de komst van de supporters van Helmond Sport. In die stad is vanavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.
Hoewel voor deze wedstrijd een verplichte buscombi geldt, lijkt niet iedereen zich daar aan te houden. Het hele NS-station was uit voorzorg voor 4 uur al gevuld met politie volgens de 1, de ander schatte hun aantal op een man of 15.
Rond half 4 werden alle zaken op de Markt in het centrum van Sittard door de politie gewaarschuwd voor supporters van Helmond Sport. Zij zouden het plan hebben opgepakt om in het centrum te willen gaan knokken. 1 Van de zaken op de Markt liet ons weten “dat zal wel meevallen.” Maar hij vroeg wel meteen om niet de naam van zijn zaak hier te noemen. Op deze webcam kun je zien dat er op dat plein met veel horeca op dit moment geen ongeregeldheden zijn.
“Als ik er achter kom welke sukkels naar Sittard zijn afgereisd om te gaan matten, geef ik persoonlijk hun gegevens door” zo liet Helmond Sport-suppoter tantePip meteen op Twitter weten.