11reacties

Quadrant 2 maal gratis op Speelhuisplein

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september wordt Quadrant, de Ouverture uitgevoerd op het Speelhuisplein. Deze ouverture is een audiovisuele ode aan Helmond, gemaakt voor én met de stad. Deze openluchtuitvoering met koren, harmonieën, fanfares vindt op beide dagen plaats van 20.30 tot 21.45 uur. De toegang is gratis. In de reacties hieronder zullen we foto’s gaan plaatsen, maar om je nu alvast een indruk te geven, kijk onderstaand filmpje.

Quadrant, De Ouverture zoekt in beeld en geluid naar de identiteit van de stad en geeft daarbij een overzicht van het artistieke en het rijke industriële verleden. De speciaal voor Helmond geschreven muziek wordt gekoppeld aan 4 grote videoprojecties, die verwijzen naar de 4 delen/kwadranten die ontstaan zijn door de kruising van het kanaal en de Kasteel Traverse. Sinds eind vorig jaar is men al bezig met deze groots opgezette productie.
Quadrant, de Ouverture is een idee van beeldend kunstenaar Rob Moonen, in samenwerking met de componisten Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk, koren, harmonieën, fanfares en Helmondse bedrijven en werknemers. De gemeente is de opdrachtgever van deze uitvoering die een voorproefje moet zijn van de grote Helmondse opera die het drietal maakt in het kader van culturele hoofdstad.