9reacties

De voorjaarskermis barst weer los


“Alweer een winnaar, kinderen altijd prijs, nieuwe ronde, nieuwe prijzen.” Wordt jij al warm? Deze kreten zullen vanaf vrijdag tot en met donderdag 1 april (nee dat is geen grap) weer rondgalmen in de binnenstad. Alle kermisliefhebbers – en dat zijn er nogal wat in Helmond en omgeving – kunnen hun hart weer ophalen.
Het belooft dit jaar in ieder geval een spannende kermis te worden. Ouderwets griezelen in een gloednieuw spookhuis, over de kop gaan in de good-old Booster Maxxx, kinderen gillend naar beneden op de mega-slide en voor de jeugd de botsauto’s. Met mooi weer (check de weersverwachting) kan het dan niet meer stuk.
Of toch? Sinds vorig jaar hebben we het ouderwetse rondje kermis weer terug: Markt, Ameideplein en Noord-Koninginnewal. Maar tegelijkertijd heeft de kermis veel van haar glans verloren. Want in plaats van 2 grote pleinen, hebben we door de bouw van de nieuwe bibliotheek nu nog maar 1 echt plein waar de kermis kan staan. Dat betekent minder plek voor de grote publiekstrekkers, bijvoorbeeld een groot reuzenrad of achtbaan. Waar wijze mensen bedacht hebben dat de voorjaarskermis (met grotere kans op slecht weer) net zo groot moet worden als de zomerkermis, is het voortaan sneller bekeken op de kermis. Bij de laatste zomerkermis was je daar te vlug overheen, zo luidde een vaak gehoorde klacht.
De Helmondse zomerkermis heeft zich aan moeten passen aan de begindatum van Tilburg. Omdat veel kermisexploitanten van Helmond doorgaan naar de kermis van Tilburg, begint en eindigt de zomerkermis in Helmond een dag eerder. Een ander nieuwtje is dat de komende zomer een flink deel van de Watermolenwal bij de kermis wordt getrokken, zodat naast het rondje Kermis een uitstulping tot voor de nieuwe bibliotheek ontstaat. Dat biedt ruimte voor minstens 1 grote attractie extra.
O ja, zoek je extra informatie op de officiële kermissite van Helmond, bespaar je de moeite. Die draait ook dit voorjaar niet. Maar kermiscoördinator Kees Snijders heeft ons beloofd dat die voor de zomerkermis geheel vernieuwd terug zal komen.
Waarmee de vraag blijft: is Helmond nog steeds dé kermisstad en zijn we tevreden met onze kermissen?

Kermis
9 reacties
Reageer

Mijn dochter krijgt morgen een oor-correctie-operatie, dus kan niet naar de kermis.. het arme ding.. ;)

Maar inderdaad heeft de kermis in Helmond veel verloren door het wegvallen van t Speelhuisplein en ook nog dat gekke podiumding in het midden van de stad. Zonde!!

PFF...de kermis...

Ben benieuw of de prijzen dit jaar weer duurder zijn geworden met dank aan de gemeente. De kids kunnen zich vermaken op gokautomaten of veel te dure attracties.
De kermis in Helmond is niet meer wat hij geweest is, al jaren niet meer...

En dan maar hopen dat het weer goed blijft!

@Jan,
Ik begreep dat de kosten meevallen. Een euro voor kinderattracties, twee euro voor de rest met een paar uitzonderingen.

Is Helmond ooit kermisstad geweest??? Zo groot is de kermis niet in Helmond. Wel leuk dat die er is!

Freddie, ik dacht dat de kermis van helmond op die van tilburg na de grooste was vroeger.
Ik heb dit wel alleen van het horen zegen dus of dit ook daadwerkelijk was weet ik niet?

Ik ben inmiddels denk ik al een jaar of 6 niet meer op de kermis in helmond geweest, de laatse keer liep hij van de markt helemaal door naar de koninginnewal in een cirkel. Het plein bij het speelhuis werd toen nog niet gebruikt, maar richting het speelhuis stonden toen ook attrakies.
Hoe die nou is weet ik niet

Ook leuk dat de viskraam er toch weer staat!

Helmond was vroeger inderdaad een kermisstad die regelmatig in de prijzen viel. Plotseling waren er ineens een heleboel attracties weg. (de straat van t oude postkantoor naar speelhuis). Daar ging men 2 jaar later verbouwen, dus die 2 jaar van te voren mocht er plotseling geen attractie meer staan. Vanaf dat moment ging het alleen nog maar bergafwaarts. De huidige kermis kan ik geen echte kermis meer noemen. Het is meer een dorpskermis geworden met enkele vaste attracties die er ieder jaar te vinden zijn (poliep, botsautos, spookhuis, breakdance, mega booster en veel te veel gokkramen)Ik heb gehoord dat ze jeugd in het bestuur van de kermis geplaatst hebben, maar deze schijnen er nogal met de pet naar te gooien....Zonde hoor!

Gisteren over de kermis gewandeld, hij valt dit jaar zeker niet tegen op het feit dat het slecht weer was.

De kermis begint over een paar dagen, maar op de website http://www.kermishelmond.nl is nog steeds helemaal niets te vinden. Ik dacht dat voor de zomerkermis de site geheel vernieuwd zou worden?

@Frank
Wel opvallend dat die kermiswebsite nu helemaal leeg is. Hoewel leeg: ze hebben hem toch maar mooi oranje gekleurd. Hup Holland Hup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: