6reacties

Naw en Vruuger CLIX


Naw de damesmodewinkel Petit Paris en Het Stadscafé op de Markt. Links zie je een stukje Chinees-Indisch Restaurant Kota Radja. Rechts een deel van het leegstaande pand waar 2 maanden geleden de Fortis Bank nog zat.
Vruuger (1966) zat naast Petit Paris (toen een winkel voor dameshoeden) het café-restaurant van Louis Melis. Links zat bakker Koppens en rechts de Rotterdamse Bank.

Naw en Vruuger
6 reacties
Reageer

Er had toch óók wel bij mogen staan dat het café de afgelopen 40 jaar toch vooral bekend was van De Gouden Kegeel van Theo en Riekie Adriaans.

Michael Rieter

@Michael Rieter: Je hebt helemaal gelijk!

Kegeel? Is dat Hellemonds?

De Gouden Kegel was een wereldkroeg.En overal bekend.Twee jaar geleden stonden we op een kleine Mundial camping boven op een bergtop in Le Locle in Zwitserland, als enige Nederlanders. Een vrouw kwam naar ons toe omdat ze hoorde dat we Nederlanders waren. Ze vroeg op haar beste Duits of we toevallig de plaats Hellemond (sprak ze zo ook uit, écht!) kende, vlak bij Eindhoven.Psv? En misschien ook de Gouden Kegel? Ze liet ons het overlijdensbericht zien van de eigenaar, die die week overleden was. Ze bleek een vriendin van het echtpaar. Ze kenden elkaar al jaren van haar pension in Oostenrijk waar zij de eigenaresse van was. Ze was een en al lof over het echtpaar!
Zo jammer dat het café er niet meer is...

@Lidian
Het café is er nog wel. Het is jaren geleden verbouwd en er zitten andere eigenaren in. De huidige eigenaren waren vaste klant bij De Gouden Kegel.

Wat betreft dat pension in Oostenrijk. Ik weet nog dat Theo en Riekie elke zomer een weekeindje naar Oostenrijk voor de klanten organiseerden. Misschien verbleven ze dan wel in dat pension en kende die vrouw daar De Gouden Kegel van.

@Lidian op dinsdag 22 juni 2010 om 18:40:

De mevrouw in kwestie is Veronique uit Le Locle in Zwitserland, die kennen wij van vakanties in Tirol bij Wolfgang in pension Neuhaus. Ik ben heel erg verrast dat jullie die mensen getroffen hebben. Altijd met kerst en verjaardagen hebben wij nog contact.

Groetjes: Riekie Adriaans (en kleinzoon Lucas Adriaans)

Riekie en Lucas Adriaans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: