6reacties

Naw en Vruuger CVIII


Eerder in deze wekelijkse rubriek kwam de V&D aan bod, naw de HEMA in de Veestraat. Dit warenhuis opende 42 jaar geleden (op 10 maart 1967) de deuren.
Vruuger (1960) zat daar de winkel van Kofa Van Hout. Het pand van Kofa werd 5 jaar later afgebroken voor de eerste Helmondse HEMA-vestiging.

Naw en Vruuger
6 reacties
Reageer

Frapant is het, achteraf bekeken :

Mijn begin van het arbeidsleven begon bij Kofa van Hout en eindigde bij de Hema !
Het achteruitzicht was vroeger wel mooier op het kasteel, de Traverse lag er nog niet.

onbegrijpelijk...dat de HEMA, dit pand heeft gesloopt! Maar dat is op meerdere plekken in Helmond gebeurt, zo'n mooie panden....

Stom,stom,stom!Ze slopen een mooi pand en bouwen weer hetzelfde maar dan lelijker!

Kan iemand mij vertellen wanneer Kofa Van Hout op deze plek gestart is?

Daarvoor was sprake van twee (?) (winkel) panden, van wie?

Ik ben zelf uit 1938 en woonde op nummer 13

Bertie .Verhoeven

@hazelwood Interessant: uw ervaringen lijken me de moeite van het vastleggen waard. Een van de komende nummers van Het Leven in Helmond gaat over de middenstand. En dan mogen we de werknemers niet vergeten: voelt u ervoor: neem dan aub contact met mij op.
Maar nu de vraag van Bertie Verhoeven: als ik het goed heb was het oorspronkelijk de fa. Van Hout, die op gegeven moment onderdeel wordt van het filiaalbedrijf KOFA. Dat was in het zuiden des lands een bekende verschijning, met o.a. een eigen (gratis!) jeugdtijdschrift. Dan is er nog de fa. Cramer en Malmberg (die zich 1913 in Helmond vestigt), de voorganger van de KOFA, voor zover ik nu weet. Ik vermoed dat die 2 ergens in de jaren twintig zijn samengegaan?

giel van hooff

Beste Helmonders,Ben in het bezit van het eerste jaargang ,,Kofa,, maandblad voor de jeugd 1929-1930. Op de achterzijde van deze bladen staan de steden waar Kofa was gevestigd.Er waren toen 40 filialen,waaronder 1 in Helmond. In het 2e jaargang waren er al 50 filialen.Op de vraag van Bertie Verhoeven kan ik dus zeggen dat Kofa er al minimaal sinds 1929 in zat,maar kan ook eerder geweest zijn omdat ze het maanblad misschien niet in hun 1e jaar hebben uitgegeven.Met vriendelijke groet Han Aloserij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: