13reacties

1 Gewonde bij schietincident Brouwhuis


Bij een schietincident in de Maaslaan in Brouwhuis is vanavond 1 persoon gewoon geraakt.
Buurtbewoners zouden hebben gehoord dat kort voor halfelf in een woning aan de Maaslaan 6 of 7 schoten werden gelost. De man zou in zijn hand zijn geraakt. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter uit Nijmegen werd daarvoor om 22.26 uur opgeroepen en arriveerde rond 22.45 uur.
Het is nog onbekend door wie er is geschoten en wat er zich precies heeft afgespeeld.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto.

Nieuw Helmonds nieuws
13 reacties
Reageer

Een traumahelikopter uit Nijmegen werd daarvoor om 22.26 uur opgeroepen en arriveerde rond 10.45 uur.

knap staaltje vakmanschap !!

@drika op donderdag 22 mei 2014 om 23:35:

Tja, dat zou iets te veel van het goede zijn. Is inmiddels verbeterd in 22.45 uur.

De schietpartij zou plaats hebben gevonden in de achtertuin. Het slachtoffer vluchtte nadat hij was beschoten de tuin uit naar de buren. Zij waarschuwden toen de politie. Beide huizen werden afgezet door de politie.

Ook de onderstaande foto's werden gemaakt door Harrie Fotografie.

Het officiële politiebericht dat zojuist werd uitgegeven:

Man gewond geraakt bij schietincident
Een inwoner van Helmond is donderdagavond 22 mei 2014 gewond geraakt aan zijn hand bij een schietincident in de tuin van zijn woning aan de Maaslaan.
De man zat om 22 uur in zijn huiskamer toen er gebeld werd. Hij zag dat er twee onbekenden voor zijn deur stonden. Hij zei dat ze achterom moesten komen. Toen hij zijn poort open deed voor de mannen kreeg hij meteen meerdere klappen in zijn gezicht en op zijn lichaam. Hij verzette zich en hoorde een knal. Hij probeerde te vluchten en liep de tuin van een buurbewoner in. De twee mannen vertrokken hierop. Toen merkte de man dat hij in zijn hand was geschoten. De politie en ambulance werden gebeld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie startte een onderzoek en kon al direct enkele verklaringen van getuigen op nemen. Dader één betrof een 30 jarige man vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. Ongeveer 1.80 lang met kort zwart haar. De man had een sportief postuur en een verzorgd uiterlijk. Dader twee was een lange man van wel bijna twee meter ook vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. Hij was tussen de 25 en 30 jaar oud met een smal postuur. Hij had een sikje. De verdachten zijn lopend gevlucht maar mogelijk in de omgeving in een auto gestapt. De technische recherche heeft sporen veiliggesteld. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ja bij een dealer 'het slachtoffer'is geld te halen niet verwonderlijk dus

@Buurtbewoner op vrijdag 23 mei 2014 om 22:46:

Blijft natuurlijk niet goed. Maar je beantwoordt wel een verbazing die ik had waarom hij ze mee achterom vraagt. Dat doe je alleen met mensen die je kent lijkt mij.

Ja en nou zit die arme hond, die al 2 dagen zielig te blaffen in de tuin in de regen. Iedere keer als ik bij het winkelcentrum ben hoor ik hem. Is die bewoner nog steeds in het ziekenhuis misschien met die hand waarin geschoten is ?

voorbijganger

Hoe gaat dat kinderliedje ook al weer: "het is een vreemdeling zeker, zal eens vragen naar zijn naam...."

Morgen in Bureau Brabant met goede bewakingsbeelden van de daders
Het bovenstaande schietincident waarbij een man op 22 mei werd beschoten bij zijn woning, is morgenavond 1 van de onderwerpen bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant.
De man was die avond thuis in zijn woning aan de Maaslaan in Brouwhuis samen met zijn slapende kinderen. Er wordt aangebeld en er staan 2 onbekende mannen voor de deur. Een kort gesprekje loopt al snel uit op een worsteling waarbij er ook schoten worden gelost. Het slachtoffer raakt gewond aan zijn hand. Zie hierboven de uitgebreide informatie en foto's.
Aan de hand van een reconstructie zal in het programma getoond worden wat er is gebeurd en hoe de daders zijn gevlucht. Tevens worden er goede bewakingsbeelden van de daders getoond, aldus de politie. Bureau Brabant begint om 18.15 uur en wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.15 uur.

De reconstructie van wat er gebeurde op donderdagavond 22 mei en hoe de daders zijn gevlucht. Tevens zie je bewakingsbeelden van de daders.

De man raakte gewond aan zijn hand nadat er op hem is geschoten. Waarschijnlijk houdt hij er blijvend letsel aan over.

Raar verhaal, als ik die beelden zie.
Wie laat nou vreemde achterom komen??!! en wie is er zo goed beveiligd in deze mooie buurt.
Ze hebben wel veel beeld materiaal, van voor en achter.
Wij hebben zelfs niet eens zo'n luxe beveiligingscamera installatie.
Hoop dat ze gepakt worden, ongeacht het vreemde tintje ervan.
Bij mij komt er niemand achterom, en zeker geen vreemde! deze hadden mooi mogen blijven staan van mij!

@mopje op dinsdag 21 oktober 2014 om 14:20:

ik laat ook niemand achter om en doe zo laat niet de deur open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: