4reacties

2 Drugsdealers vlakbij het kasteel opgepakt

Vanmiddag zijn 2 mannen waarvan het vermoeden bestond dat ze handelden in drugs op heterdaad betrapt. Dat gebeurde vlakbij het kasteel aan De Wiel in het centrum. Daar zijn ze ook aangehouden.
Begin vorige week kreeg de politie informatie dat het tweetal zich bezig hield met het handelen in harddrugs in Helmond. Daarom werd een onderzoek gestart. Gedurende vorige week werden de 2 verdachten gevolgd en zag de politie dat ze vele malen drugs verkochten aan verschillende klanten. Ook een aantal van de afnemers werd gehoord. Daarop werd besloten om het duo vandaag aan te houden toen duidelijk werd dat er een deal plaats zou vinden aan De Wiel.

Terwijl de verkoop plaatsvond werden de 2 verdachten door de politieagenten aan het begin van de middag klem gezet en aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige man uit Helmond. Ze hadden tientallen bolletjes met heroïne en cocaïne bij zich, zie onderstaande foto. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Het duo zit vast voor verder onderzoek.