4reacties

2 Extra lokalen voor gebruikers De Brem

Sinds dit schooljaar huurt basisschool de Straap een ruimte in wijkhuis de Brem in Rijpelberg. De Straap doet dit omdat zij, in tegenstelling tot de geprognosticeerde leerlingenaantallen, een groei van het aantal leerlingen kent en daardoor een huisvestingsprobleem heeft. Zie ook de antwoorden op deze raadsvragen in april.
Omdat deze excellente school formeel geen recht heeft op uitbreiding vond zij zelf een passend alternatief in wijkhuis De Brem dat pal naast de school ligt. Dit betekent dat de kinderen gebruik kunnen blijven maken van alle faciliteiten van de school en er geen onnodige verkeersbewegingen plaatsvinden. De school kan in ieder geval het schooljaar 2016-2017 gebruik maken van 1 lokaal van het wijkhuis.
Binnen wijkhuis de Brem is door dat klaslokaal het organiseren van huidige en nieuwe wijkhuisactiviteiten in de knel gekomen. Omdat B&W het belangrijk vindt dat de gebruikers van De Brem ruimte hebben om hun activiteiten te ontplooien, krijgen zij 2 lokalen in het pand aan de Groningenhof 4 tijdelijk in bruikleen. Daar zal een invalidentoilet worden aangelegd.
Deze afspraak geldt voor 1 jaar. Gedurende dit jaar zal het gebruik worden geëvalueerd en zal duidelijk worden of basisschool De Straap langer gebruik gaat maken van wijkhuis De Brem. Belangengroep Rijpelberg, die conform het accommodatiebeleid voornemens is het beheer van de Brem per 1 januari 2017 over te nemen van de LEVGroep, voert met vrijwilligers het beheer van de extra lokalen uit.