2 x € 10.000 voor 2 maatschappelijke doelen

Lunchroom De Keyser en het project “Muziek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel” van Stichting Kunstkwartier ontvingen vanmiddag na het Nieuwjaarsconcert Helmond ieder een cheque van 10.000 euro.
Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde voor de negende keer dit nieuwjaarsconcert. In de aula van het ROC Ter AA speelde het Euregio Jeugdorkest (een internationaal symfonieorkest met 97 musici) voor ruim 400 bezoekers.
In hun speeches benadrukten Arjan van den Biggelaar (voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft) en Peter de Witte (Rotaryclub Helmond) de doelstellingen van dit concert: “De stad Helmond jaarlijks een uniek concert aanbieden en het verwerven van middelen om lokale maatschappelijke doelen financieel te kunnen ondersteunen.”

Op de foto v.l.n.r. Peter de Witte (Rotaryclub Helmond), Esther Hartzema (Stichting Kunstkwartier), Jacqueline Ooms (Lunchroom De Keyser en Stichting SWZ), Arjan van den Biggelaar (Helmond Ontvangt – Helmond Geeft) en Alex Thomas (Lunchroom De Keyser).
De Keyser ondersteunt mensen in het zo zelfstandig mogelijk leren werken ondanks hun beperking. Het is een leerwerkbedrijf bedoeld voor volwas­senen met een afstand tot de arbeidsmarkt en gespecialiseerd in het be­geleiden van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). De 10.000 euro wordt aangewend om Lunchroom De Keyser bekender en aantrekkelijker te maken voor het publiek; meer klanten te kunnen ontvangen en daardoor meer werkgelegenheid te kunnen bieden aan cliënten van De Keyser. Lunchroom De Keyser is een onderdeel van Stichting SWZ.
Het project “Muziek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel” biedt cliënten van Stichting SWZ de kans zich via kunst- muziekbeoefening te uiten en hun horizon te verbreden. Stichting Kunstkwartier is het Centrum voor de Kunsten in Helmond en de muziekschool in Geldrop-Mierlo en Nuenen. Stichting SWZ ondersteunt mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) in alle fasen van hun leven.