3 Malafide klusjesmannen lichten bejaard echtpaar op

Gistermiddag zijn 3 mannen aangehouden in de Kerkstraat in het Centrum. Zij worden verdacht van oplichting van een bejaard echtpaar op de Boerhaavelaan. De zoon van dit echtpaar (een man en vrouw van rond de 80 jaar) was gebeld door zijn moeder die in paniek was omdat haar man met de 3 naar de bank was om een groot geldbedrag te pinnen.
Het trio had bij het echtpaar aangebeld en verteld dat er enkele dakpannen van hun woning kapot en/of beschadigd zouden zijn. Als zij dit niet zouden laten repareren, dan zou er grotere schade kunnen ontstaan. Met hun aanbod om meteen een reparatie uit te voeren, gingen de bewoners akkoord.
Na 2 uur bezig te zijn geweest waren ze klaar. Wat de mannen gerepareerd hadden en of ze dat ook daadwerkelijk gerepareerd hadden, was onduidelijk. Maar er moest wel direct afgerekend worden, waarna de man des huizes met het drietal naar de bank in de Kerkstraat is gereden. Daar werden de 3 malafide mannen, zoals de politie hen benoemde, aangehouden als verdachten van oplichting en ingesloten voor nader onderzoek.
De politie adviseert niet in zee te gaan met klusjesmannen die aan de deur hun diensten aanbieden. Wil je werkzaamheden laten verrichten, zoek dan een gerenommeerd klusbedrijf. Maak altijd goede afspraken en leg deze ook vast. Word je benaderd en vertrouw je het niet, bel dan de politie op 0900-8844. Een tip van wijkagent Francisca Kamphuis: “bespreek dit eens met (oudere) familieleden.”