6reacties

3 Personen aangehouden en 72 bekeuringen

Bij een integrale actie gisteren in de Binnenstad zijn een flink aantal verkeersovertredingen geconstateerd en werden 3 personen aangehouden. Er werden ook 3 panden onderzocht. Op 2 plekken werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Die bevindingen worden verder onderzocht. Bij de controle waren de gemeente, politie, Senzer, ODZOB, Belastingdienst en de Douane betrokken.

Er werd iemand aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. Tijdens de verkeerscontroles werd 1 persoon aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag. Het rijbewijs werd ingevorderd. Ook werd er man aangehouden omdat hij niet wilde meewerken. Politie en boa’s van de gemeente schreven samen in totaal 72 bekeuringen uit bij een grote verkeerscontrole aan automobilisten, scooterrijders en fietsers. Hiervan waren 23 snelheidsovertredingen, 6 boetes voor het niet dragen van een gordel, 6 voor stilstaan bij stilstaan-verbod, 6 boetes voor telefoon vasthouden tijdens het rijden in auto’s en op scooters. De Belastingdienst legde beslag op een voertuig en inde openstaande belastingschuld.
In een woning werd strijdig gebruik geconstateerd, dit wordt nader onderzocht. In een horecagelegenheid werd niet voldaan aan de brandveiligheidseisen. De ondernemer maakte op aangeven van de gemeente de overtreding direct ongedaan. In een slijterij werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. De gemeente doet daar verder onderzoek naar. De Douane gaat bij 2 panden verder onderzoek doen in het kader van de wet accijns. Mogelijk volgt er een naheffing.
“Deze integrale acties zijn onderdeel van de aanpak van de politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere organisaties. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Uiteindelijk werken ze zo samen aan een veilige en leefbare binnenstad.” Dat liet de gemeente zojuist weten.
De foto rechtsboven werd gemaakt toen tussen 4 en 6 uur ’s middags op het Piet Blomplein (het voormalige Speelhuisplein achter de bieb) gecontroleerd werd.