2reacties

40 Steekwapens ingeleverd bij inleveractie

Tijdens de wapeninleveractie ‘Drop je knife’ zijn 40 (steek)wapens naar het politiebureau in Helmond gebracht, zie de foto met ingeleverde steekwapens. Dat waren voornamelijk steekwapens, daarbij zitten ook eenvoudige zakmessen en vleesmessen voor in de keuken tussen zitten. De gemeente is tevreden met de opbrengst. “Ieder mes dat van de straat is, is winst” zegt burgemeester Elly Blankma, “Het blijft zorgwekkend dat dit soort wapens zich onder de jeugd en andere mensen bevonden. Het bezit en gebruik van wapens kan zeer ernstige gevolgen hebben voor daders en slachtoffers. Vooral jongeren realiseren zich onvoldoende wat de risico’s zijn. Met deze campagne wilden we dit duidelijk maken.”

De inleveractie van steek- en nepwapens in Helmond was vorige week in de Week van de Veiligheid. Iedereen kon anoniem en straffeloos zijn mes of nepwapen inleveren bij de politie. De politie legde bij het inleveren niet vast wie het inleverde en waarom. Vooral jongeren en jongvolwassenen werden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. 
De inleveractie in de Week van de Veiligheid was onderdeel van een landelijke actie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het OM. Alle gemeenten konden zich hierbij aansluiten. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld, waaronder Helmond.