2reacties

500 Helmondse vrijwilligers bij NLdoet ’14

Vrijdag 21 maart gaan 190 leerlingen van Vakcollege Helmond en 150 studenten van Hogeschool de Kempel als vrijwilliger aan de slag bij 35 Helmondse organisaties tijdens de tiende editie van NL Doet. Zo gaan bij de begraafplaats aan de Molenstraat 50 leerlingen klussen, zodat heel de begraafplaats er weer netjes uit ziet. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat Du Pré groenprojecten zorgt voor diverse tuinmaterialen.
Dit jaar zijn er op de site van NLdoet 54 Helmondse klussen aangemeld die op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart. Ruim 500 vrijwilligers (inclusief de bovengenoemde jonge vrijwilligers) hebben zich dit jaar aangemeld. Dat is nu al flink meer dan vorig jaar toen er 383 vrijwilligers waren  Het college van burgemeester en wethouders gaat ook dit jaar weer klussen bij een organisatie. De medewerkers van LEVgroep gaan vrijwillig aan de slag als cakebakkers. Zodoende krijgen alle meeklussende vrijwilligers als dank een (hopelijk lekker) stukje cake voor bij de koffie.
NL Doet is een jaarlijks landelijk initiatief van het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Klussen variëren van het opknappen van een locatie, tuintjes bijwerken voor ouderen, gordijnen maken voor een clubhuis tot een optreden verzorgen voor gehandicapten. In Helmond is de LEVgroep hierin ondersteund richting (vrijwilligers)organisaties en stimulerend naar (potentiële) vrijwilligers.
Wil je zelf een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling op 21 of 22 maart? Ga dan naar de website van NLdoet.