1reactie

55 Bekende Helmondse Bourgondiërs

Josseline de Gruijter-Bos portretteerde 55 bekende Helmondse Bourgondiërs in beeld en tekst. Helmonders die niet alleen hun favoriete gerecht met de lezer delen, maar ook een kijkje geven in hun huis, hun keuken en vooral ook in hun leven en levensstijl. Opgetekend uit gesprekken aan het fornuis en de keukentafel. Indringende­ gesprekken met een lach en soms ook een traan waarbij herinneringen worden opgehaald. Daarbij werden ze gefotografeerd in hun eigen keuken of op hun favoriete plek in huis. Vanaf vrijdag is dit glossy kookboek ‘Heerlijk Helmond’ voor 35 euro te koop in de Helmondse boekhandel.
Dit boek (340 pagina) is een samensmelting van een kookboek, een glossy en een leesboek met daarin Helmonders waarover je wellicht meer wilt weten. Wat zijn hun drijfveren, hoe leven ze, hoe zijn ze geworden zoals ze nu zijn, wat zijn hun hobby’s, hun gewoonten, hun favoriete plekken in huis. En daarbij koken ze ook nog hun favoriete voor-, hoofd-, of nagerecht en laten ze zien hoe je dat gerecht kunt maken. Veelal zijn het gerechten die uit de overlevering van vader, moeder of zelfs opa en oma komen.
Het kookboek wordt donderdag tijdens een walking dinner in restaurant De Steenoven gepresenteerd door cabaretier Joop Vos, zanger en conferencier Bert Kuypers en de cabaretgroep ‘Striepke Veur’. Burgemeester Elly Blanksma zal het het eerste kookboek ‘Heerlijk Helmond’ in ontvangst nemen. Vervolgens reikt zij het tweede kookboek uit aan Leo Kivits van Inloophuis de Cirkel. Dit laagdrempelig inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten krijgt aan het eind van de avond een cheque uitgereikt.
Wil je er donderdagavond bij zijn? Dat kan, er zijn nog kaarten beschikbaar. Het diner inclusief bijpassende wijnen en amusement kost 97,50 euro per persoon.

In een reactie hieronder staat een update.