2reacties

8 Maanden cel en tbs voor brandstichting

Een 63-jarige Helmonder krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden en tbs met voorwaarden opgelegd voor brandstichting in zijn appartement. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.
De man stichtte dinsdagochtend 15 maart brand in zijn benedenwoning aan de Johan Vermeerlaan in Helmond Noord. Hij doordrenkte de gordijnen met spiritus, stak ze in brand en verliet vervolgens de woning terwijl in de naastgelegen en bovengelegen appartementen mensen aanwezig waren. De man verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen uit wanhoop.
Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat uit onderzoek van een psychiater en psycholoog blijkt dat de man aan een aantal psychische stoornissen lijdt. Bovendien heeft hij een antisociale persoonlijkheidsstoornis en functioneert hij op zwakbegaafd niveau. De rechtbank ziet in de psychische/psychiatrische problematiek van de man en vanwege recidivegevaar, aanleiding de maatregel van terbeschikkingstelling met voorwaarden op te leggen. Zo moet de man zich onder meer laten opnemen in een forensische psychiatrische instelling en mag hij geen drugs gebruiken.