Ad de Kroon RvT-voorzitter van Savant

Vanaf 1 juli wordt de Helmonder Ad de Kroon de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Savant Zorg. Hij volgt Charles de Wuffel op die deze functie 6 jaar bekleedde.
Ad de Kroon is sinds 2010 werkzaam als secretaris van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg. Voorafgaand aan zijn huidige functie, was hij maar liefst 14 jaar de gemeentesecretaris van Helmond.
Ook Frans Stark is toegetreden tot de Raad van Toezicht van Savant. Hij adviseerde als registeraccountant onder meer brancheorganisaties en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op terreinen als vastgoed, tariefontwikkeling en kostprijzen.
Savant, met het hoofdkantoor in Helmond, heeft in Zuidoost-Brabant zo’n 3500 klanten. Er werken in totaal plusminus 1700 medewerkers en 800 vrijwilligers. Sinds maart is Peter Bosselaar de bestuurder bij deze zorgaanbieder. Hij volgde Jan Joris Heling op die na 15 jaar vertrok. In Helmond biedt Savant onder meer huishoudelijke ondersteuning, een maaltijdservice en hebben zij woonzorgcentrum de Eeuwsels, de Ameide, Alphonsus en Rivierenhof.