2reacties

Agent Dierenpolitie met de dood bedreigd

Een 27-jarige man werd vandaag rond 12.00 uur in zijn woning aan de Mierloseweg aangehouden. Daar zou hij een agent van de Dierenpolitie bedreigd hebben toen die zijn hond wilde meenemen voor controle door een dierenarts. Kort ervoor hadden meerdere getuigen daarover namelijk de politie gebeld en verteld dat de bewoner zijn hond zou mishandelen.
Toen de politie arriveerde en aanbelde werd er niet gereageerd. Besloten werd een slotenmaker in te schakelen om de deur van de woning te openen. Vervolgens werd de deur van de woning door de bewoner zelf opengemaakt. Toen hem werd uitgelegd waarom de politie bij hem langs kwam, werd hij agressief. Hij bedreigde de agent van de Dierenpolitie met de dood. Vervolgens ontstond er een worsteling. Om daaraan een eind te maken spoot 1 van de andere aanwezige agenten pepperspray in zijn gezicht.
Hierna kon de agressieve man onder controle worden gebracht en voor verder onderzoek worden overgebracht naar het politiebureau. De hond werd voor controle door een dierenarts en alsnog door de politie meegenomen. Deze Bordeauxdog verblijft op dit moment op een veilig adres. De agent van de Dierenpolitie heeft inmiddels aangifte gedaan.