7reacties

Auto is het kanaal ingereden (3 foto’s)


Vanochtend is een auto ter hoogte van de Kadeweg in het kanaal gereden. De bestuurder is zelf uit de auto gekomen, hij raakte niet gewond. De hulpdiensten werden om 9.55 uur gealarmeerd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan de updates.

Nieuw Helmonds nieuws
7 reacties
Reageer

Update 1:
Naar eigen zeggen moest de bestuurder uitwijken voor een tegenligger waardoor hij in de berm kwam. Daar raakte hij de controle over zijn auto kwijt en reed het kanaal in. De wagen moet nog uit het kanaal worden getakeld.

Er word daar ook best hard gereden voor zo'n smal weggetje. Dan zijn tegenliggers en is uitwijken erg lastig en gevaarlijk.

Update 2:
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook de onderstaande foto's. Hij liet nog weten dat de bestuurder een Eindhovenaar is. De man kreeg van de brandweer droge kleren en is door de politie naar huis gebracht. Vanaf de kade is de auto in het kanaal niet meer te zien. Die zal op een later tijdstip worden opgespoord en door Rijkswaterstaat uit het kanaal worden gehaald. Het scheepvaartverkeer zou op de hoogte zijn gebracht voor het obstakel ergens onder water.

Logisch dat je controle verliest, neem eens een slipcursus of goede rijinstructeur

Vanuit berm moet je altijd ontkoppelen voor je terug een asfaltweg op rijdt;
maar ja, dat leren ze tegenwoordig niet meer, denk ik
.
Even summiere uitleg:
heeft te maken met de aandrijving op je wielen en je wiel in berm heeft geen tractie en dan ineens weer wel. Daardoor heeft die band ineens weer grip en verlies je in zo'n geval van onnadenkendheid de controle over je auto!

Dus altijd ontkoppelen voor je terugstuurt. Laat het een les zijn voor alle lezers.

@slimmer op vrijdag 4 november 2016 om 15:04:

De "BESTE" stuurlui staan aan wal.

@slimmer op vrijdag 4 november 2016 om 15:04:

Tenzij je auto, net als die van mij, uitgerust is met multyspin diferenteel control. Dan hoef je jezelf niet druk te maken.

vrijdag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: