19reacties

Bestuurder stopt niet en sleurt agenten mee

De politie hield gisteravond in Helmond een automobilist uit Nuenen aan na een achtervolging. Bij de aanhouding werden agenten een stukje meegesleept met de auto toen de verdachte alsnog probeerde te ontkomen en zijn voet op het gaspedaal zette.
Agenten zagen vrijdagavond in Eindhoven in de wijk Stratum een auto met aanhanger met hoge snelheid rijden. Het voertuig reed op de kruising Sint Bonifatiuslaan – Piuslaan door rood. Ze gaven de bestuurder een stopteken dat hij negeerde. Hierop werd de achtervolging ingezet via de rondweg richting Berekuil, de Eisenhowerlaan naar de A270 richting Helmond.

Op de Europaweg in Helmond lukte het rond 22.00 uur om de auto tot stoppen te dwingen door het voertuig in te sluiten door politiewagens. Agenten sprongen uit de auto om de verdachte aan te houden. De 33-jarige automobilist verzette zich en probeerde alsnog weg te komen. Hij trapte het gaspedaal in, waardoor een aantal agenten een eindje meegesleurd werden met het voertuig dat vervolgens een politieauto ramde. Door de klap belandde de politieauto in een sloot. Uiteindelijk lukte het de agenten om de sleutel uit het contactslot te trekken en de Nuenense verdachte aan te houden. Hij zit vast voor verder onderzoek.
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit aldus de politie.

In de reacties hieronder staan updates.