8reacties

Bewoner ernstig gewond door motorcross

Gisterenavond rond 19.30 uur vond er een ernstig ongeluk plaats bij het illegaal crossen met een motor op de Johannes Vermeerlaan in Helmond-Noord. Een voetganger liep daarbij een open dubbele beenbreuk op.
Er werd die avond door verschillende personen op steeds dezelfde motor door de wijk gescheurd. 1 Van de bestuurders (18 jaar) werd door een bewoner aangeroepen omdat hij het crossen door de wijk meer dan zat was. Die bewoner stapte daarom op de weg om de motorrijder te laten stoppen. Die reed over de Jan van Scorelstraat in de richting van de Johannes Vermeerlaan. Hij werd op de hoek omver gereden met als gevolg een open dubbele beenbreuk. De 18-jarige motorrijder raakte door het ongeval buiten kennis en liep schaafwonden op.
Kort na de aanrijding stonden er al snel een paar honderd mensen te kijken op de plek waar de medewerkers van de ambulances de 2 slachtoffers behandelden. Dat publiek was opdringerig en vervelend richting de hulpverleners.
De politie roept getuigen van dit ongeluk op om zich te melden bij de politie. Maar hun getuigenoproep is er óók op gericht om wijkbewoners op te roepen die het crossen hebben gehoord in hun wijk, wellicht weten op welke tijdstippen dat plaatsvond en/of gezien hebben wat de kleding was van de motorrijder(s).
Weet je meer, bel de politie op 0900 – 8844.