3reacties

De Herberg dicht na intrekking vergunningen


Na controles van het Peelland Interventie Team (PIT) heeft burgemeester Elly Blanksma met ingang van afgelopen vrijdag 12 januari de Drank- en Horecavergunning en exploitatievergunning ingetrokken van Café Zalencentrum De Herberg in de Molenstraat. Bij de controles zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Het intrekken van de vergunningen betekent dat de horecaonderneming na 12 januari 2018 gesloten moet zijn.
Zonder geldende horecavergunningen mag een horecaonderneming niet open zijn. De onderneming mag pas weer open als er een nieuwe Drank- en Horecavergunning en exploitatievergunning verleend is. De aanvrager kan de huidige maar ook een nieuwe ondernemer zijn.
De vergunningen zijn ingetrokken omdat tot 2 keer toe geconstateerd is dat er geen leidinggevende in de zaak aanwezig was. Conform het Handhavingsprotocol Horeca ontving de eigenaar van De Herberg hiervoor een waarschuwing. De eigenaar kreeg de mogelijkheid om meerdere leidinggevenden op de vergunning bij te schrijven, maar maakte daar geen gebruik van. Na de tweede constatering zijn de vergunningen ingetrokken. Tegen de intrekking is bezwaar aangetekend. Verder werd bij de controles van het PIT een dronken barman aangetroffen en was er sprake van illegaal gokken.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Is daar nog wat te doen dan?

Was daar vorig jaar in de zomer ook al niet eens trubbel?

José Joosten

Alweer....,

Alice van Lierop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: