Cameratoezicht Molenstraat verlengd


Burgemeester Elly Blanksma heeft besloten het tijdelijk cameratoezicht op de Molenstraat te verlengen tot 1 november 2014. Daarna zal het waarschijnlijk beëindigd worden.
In maart liet de burgemeester die tijdelijke camera plaatsen op de Molenstraat tegenover de Kloostersteeg. Daarnaast werd de reeds aanwezige camera aan het einde van de Ameidestraat gedraaid richting de Molenstraat. Met name ondernemers in de Molenstraat wilden dat graag vanwege de overlast en criminaliteit van jongeren.
Het besluit tot verlening van het cameratoezicht, nam de burgemeester op 2 juni, na overleg met politie, stadswacht, bewoners en ondernemers. “Alle betrokken zijn van mening dat we, met alle maatregelen die genomen zijn, op de goede weg zijn op de Molenstraat. De overlast op straat is afgenomen. Deze opwaartse lijn willen we met elkaar doorzetten. Het cameratoezicht helpt daar bij” aldus Blanksma.
In de zomermaanden zijn, met mooi weer, meer mensen op straat, ook in de Molenstraat. Om die geboekte vooruitgang ook voor de toekomst te behouden, blijft de camera tijdens die maanden hangen.
Er loopt momenteel een evaluatie van het gehele cameratoezicht in Helmond. Begin juli komen de fractievoorzitters bijeen om alle wensen en ideeën over het cameratoezicht te delen. In oktober worden de gemeenteraadsleden betrokken bij het proces en uiteindelijk zal de burgemeester hen in november een visie en een beleidskader voorleggen. De camera op de Molenstraat wordt daarin meegenomen. Hierop vooruitlopend verwachten betrokkenen op dit moment dat de camera in november zijn dienst bewezen heeft en weggehaald kan worden.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: