22reacties

De 3 finalisten van Win je winkel Helmond

De jury ontving in totaal 6 ondernemingsplannen in het kader van Win je winkel in Helmond. Na beoordeling daarvan door de jury zijn er 3 finalisten: Leon Slapak met een nieuw concept voor maatwerkkleding, Femke van Os van webshop in duurzaam speelgoed 3Vosjes.nl en varkenshouders Miriam en Marcel Berkvens met een winkelconcept voor duurzame varkensproducten. Zij maken kans een jaar lang huurvrij te ondernemen in de Elzaspassage 54 (tussen Mango en Schijvens Mode). Dat winkelpand is in totaal 309 m².
De gemeente en ARC Real Estate Partners (de eigenaar van de ElzasPassage) zeggen tevreden te zijn over de inzendingen. Meer dan 10 potentiële ondernemers toonden sinds april interesse, 6 daarvan dienden een volledig ondernemingsplan in. “Natuurlijk hoop je op veel inzendingen, maar we zijn tevreden met de 3 finalisten. Het zijn 3 uiteenlopende concepten,” aldus Arie den Hartog, namens de ElzasPassage, Die bestaat inmiddels 50 jaar, voor wie benieuwd is hoe het er in 1972 uitzag, kijk even bij deze Naw en Vruuger.
De jury beoordeelde de plannen op criteria als creativiteit, ondernemerschap en de toegevoegde waarde voor het Helmonds centrum. Belangrijk is ook de meerjarenvisie. Het uitgangspunt van Win je Winkel is dat de ondernemer na het eerste huurvrije jaar zo succesvol is dat deze doorgaat in de ElzasPassage.
Het trio mag op vrijdag 28 juni hun concept presenteren aan de jury. Tijdens deze pitchpresentatie maakt de jury kennis met de ondernemer achter het plan. Op basis van de ingezonden plannen en de presentaties zal de jury op dezelfde dag de winnaar kiezen.
De jury van deze eerst editie bestaat uit wethouder Jos van Bree, Arie den Hartog, acquisiteur Edward Buitelaar, centrummanager Linda Haverkamp, onderneemster Dieke Sengers van Cecil/Street One, Chris Vinke namens Rabobank Helmond en Ad Scheepers van de Kamer van Koophandel.

In de reacties hieronder staan updates.