9reacties

De Graaf is de nieuwe griffier gemeenteraad

Garrelt de Graaf wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad, Dat wordt op 19 juli door de raad besloten. Hij start in zijn nieuwe functie op 1 oktober. Een raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Hij staat met raad en daad de volksvertegenwoordigers bij.
De nieuwe griffier is 43 jaar oud en woont sinds begin 2021 in Helmond. De Graaf is op dit moment nog de griffier van de gemeente Maashorst. Daarvoor was hij werkzaam in onder meer Heerhugowaard en Bloemendaal.

“De mooiste baan die er is, uitvoeren in je eigen gemeente voor je eigen gemeenteraad, hoe fantastisch is dat? Ik kijk er naar uit om samen met de raad de lokale democratie te versterken”, aldus Garrelt. 
Garrelt de Graaf volgt de 65-jarige Jan Jaspers op. Jan was 20 jaar de raadsgriffier. Hij gaat tot zijn pensionering volgend jaar het Juridisch Team van de gemeente versterken.
Jan Jaspers maakte 5 raadsperiodes mee en diende onder 2 burgemeesters. Voordat hij griffier werd, was hij directiesecretaris van het Elkerliek ziekenhuis. 

.
In de reacties hieronder staan updates.