1reactie

De Kempel blijkt 1 van 7 goede pabo’s

Hogeschool De Kempel is 1 van de 7 Nederlandse pabo’s die als goed worden beoordeeld. Dat blijkt uit de visitaties van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.
Van de 24 opleidingen hebben er 7 het eindoordeel ‘goed’ gekregen en 17 ‘voldoende’. Die landelijke resultaten zijn aanzienlijk beter in vergelijking met de vorige beoordelingsronde in 2009. De beoordeling van de pabo-opleidingen maakt deel uit van de totale accreditatieronde van alle Nederlandse lerarenopleidingen. Dat zijn de universitaire lerarenopleidingen, pabo’s en tweedegraads lerarenopleidingen.
De Kempel behoort al jarenlang tot de beste lerarenopleidingen van het land. Sinds 1995 staat deze opleiding continu in de top 5 van de Keuzegids Hoger Onderwijs en werd 8 maal uitgeroepen tot beste. In de rankings in Elsevier Beste Studies 2014 en de Keuzegids hbo 2015 staat de opleiding op de eerste en de tweede plaats. Deze hogeschool aan de Deurneseweg heeft een kleine 800 studenten en ruim 80 medewerkers. Hiermee is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo.