2reacties

De Knip wint de tiende finale Artcadia

foto door VVB VoermansHet Dr.-Knippenbergcollege heeft vanmiddag de kunst- en techniekwedstrijd Artcadia gewonnen. Hun winnende ontwerp is Het Slimme Park met een oplossing die allerlei functies samenbrengt. Na een maanden durende wedstrijd gaven 12 finalisten vandaag hun kijk op de toekomst middels een presentatie in het Evoluon in Eindhoven. Innovatieve en creatieve ideeën varieerden van een deeltuin tot een liftsysteem tegen natuurrampen. De presentatie was in handen van GTST-acteur Ruud Feltkamp.
Gert Kroon, directeur van Arcadis in Nederland en voorzitter van de jury over de winnaar: “Het Slimme Park was geweldig uitgewerkt met aandacht voor details. Het team gaf een sterke presentatie en de combinatie van alle elementen maakt hen tot de winnaar.” Zelf verwoordde het Knip-team het ontwerp als volgt: “Het is een park met allemaal technische hulpmiddelen maar wel om elkaar te ontmoeten bij een podium (theatertje), (honden)speelveldjes of rustruimtes.” Met het idee voor het slimme park sleepten de 10 Knip-leerlingen uit 2 vwo de hoofdprijs in de wacht: een bezoek met 10 leerlingen en 2 docenten naar bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in het Poolse Warschau. 
De wedstrijd heeft als doel middelbare scholieren van havo/vwo 2 te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is. Aan deze tiende editie van Artcadia deden dit jaar een recordaantal van 130 scholen met 364 projecten mee. Middelbare scholieren uit Nederland en België moesten werkstukken maken met hun visie op onze toekomstige samenleving. Problemen op het gebied van gebouwen, water, milieu en mobiliteit pakten ze met creatieve technische oplossingen aan. In 2015 won het Jan van Brabant College met ‘Bouwmaterialen in de toekomst’.

In de reacties staat een update.