1reactie

Deel van de Hortsedijk wordt geasfalteerd

Vanaf maandag 14 maart vinden diverse werkzaamheden plaats aan een gedeelte van de Hortsedijk.
Het deel van de Hortsedijk tussen de Stiphoutse Dorpsstraat en de Schootense Dreef wordt geasfalteerd. Dit werk duurt naar verwachting tot 22 april. Daarnaast wordt het fietspad tussen de Swertpoellaan en de Dorpsstraat, aan zijde van de Swertpoellaan, geasfalteerd.
Ook wordt de opstelstrook verlengd voor het autoverkeer dat vanaf de Hortsedijk rechtsaf slaat naar de President Rooseveltlaan. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.
De werkzaamheden aan de weg worden in 2 fases uitgevoerd, zodat de Swertpoellaan bereikbaar blijft. Het verkeer wordt middels de bekende gele borden omgeleid. Fietsers worden via het fietspad aan de oostzijde van de Hortsedijk omgeleid.
Naast de nieuwe Stiphoutse Dreef wordt Stiphout ontsloten via de Dorpsstraat en Hortsedijk/President Rooseveltlaan. Bovenstaande wegwerkzaamheden (nummer 9) zijn daarom als 1 van 23 belangrijkste wegwerkzaamheden (pdf) van dit jaar door de gemeente betiteld. Op die plattegrond staan ook de werkzaamheden voor de reconstructie van de Dorpsstraat (nummer 10). Die zijn aan het eind van het jaar ingepland.

In de reactie hieronder een aanvulling.