2reacties

ELE-klassementsproef Berkendonk niet in Helmond

nullDe Klassementsproef Berkendonk van de ELE Rally vindt helemaal niet plaats op het grondgebied van de gemeente Helmond. Voor deze proef zijn door de provincie, de gemeente Gemert-Bakel en de gemeente Deurne de benodigde vergunningen afgegeven. Dat liet het college van burgemeester en wethouders vandaag weten in antwoord op vragen van D66.
Die partij wilde uitleg over de ELE Rally vandaag en morgen rondom Helmond: “Helmond fungeert hierbij als start- en finishplaats en dit jaar vindt er voor het eerst ook een klassementsproef plaats rondom Berkendonk.” D66 stelde daarover vragen aan B&W omdat zij zich zorgen maakte over de overlast voor woon- en leefklimaat en verstoring van het broedseizoen in de natuur om de Berkendonkse plas.
B&W liet verder weten wel een evenementenvergunning te hebben afgegeven voor de activiteiten op de Campus en voor de klassementsproef op Groot Schooten. Net als vorig jaar, toen Harrie Fotografie daar foto’s maakte.
Maatregelen om de overlast te beperken en de veiligheid van de toeschouwers te waarborgen worden genomen door de ELE-organisatie conform de voorwaarden  van de KNAF. Er wordt onder meer gewerkt met opgeleide en bevoegde officials en verkeersregelaars. Voor dit evenement stelde een verkeersdeskundige maatregelen op die verwerkt zijn in een verkeersplan. De verkeersmaatregelen worden uitgevoerd door de gemeente en verkeersregelaars.