Elkerliek-viertal krijgt vrijwilligerspenning

Vanmiddag reikte wethouder Harrie van Dijk 4 vrijwilligerspenningen van de gemeente uit aan 4 vrijwilligers van de afdeling Vrijwillig Patiëntenvervoer van het Elkerliek ziekenhuis. De 4 die in de bloemen werden gezet zijn mevrouw M.C.W. van Deursen-van Veijfeijken (was op 15 mei 2020 25 jaar werkzaam op de afdeling), mevrouw A.M. Claassen-van Deursen (was er op 11 september 2020 25 jaar werkzaam), mevrouw A.M. Klerkx-Klerkx (was er op 15 december 2020 25 jaar werkzaam) en de heer G.P.C. Boogaarts (was er op 1 december 2021 25 jaar werkzaam).

Opgeteld was dit viertal dus ruim 100 jaar werkzaam bij het patiëntenvervoer van het Elkerliek. Deze afdeling is sinds 1984 actief. De werkzaamheden, het vervoer van de patiënten naar onderzoek- en behandelruimten, worden gedaan door vrijwilligers. De groep vrijwilligers is een grote ondersteuning voor de verpleging die door het aangeboden transport ontlast wordt en haar aandacht aan andere facetten van de zorg kan geven.
B&W over deze 4: “Zij zorgen al jarenlang dat patiënten naar onderzoek- en behandelruimten worden gebracht. Mede dankzij hun enthousiaste inzet kan de afdeling haar belangrijke werk blijven uitvoeren. Hun onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor ons aanleiding geweest om hen de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.”