Elkerliek werkt samen met Maastricht UMC in kankerzorg

Het Elkerliek Ziekenhuis en het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ gaan intensiever samenwerken om de zorg voor mensen met kanker te optimaliseren. Zodoende kan kennis en expertise worden gedeeld en kunnen protocollen op elkaar worden afgestemd. Zo zal bijvoorbeeld over en weer overleg plaats gaan vinden tussen specialisten van verschillende ziekenhuizen om specifieke casussen te bespreken. Bestuursvoorzitters Betty van de Walle (Elkerliek) en Guy Peeters (Maastricht UMC+) tekenden woensdag de overeenkomst.
Betty van de Walle vindt de samenwerking van groot belang voor de patiënten: “Mensen in deze regio gaan het allerliefst naar het Elkerliek, want dat is het ziekenhuis dat ze kennen en zich het meest thuis voelen. We willen en kunnen ons niet specialiseren in alle behandeling en zorg van alle typen kanker. In het belang van onze patiënten werken wij daarom graag samen met anderen. Zo kunnen onze patiënten in hun eigen vertrouwde ziekenhuis terecht en krijgen zij de best mogelijke zorg.”
Guy Peeters van het Maastricht UMC+ vertelt dat universitaire medische centra bezig zijn om samen met de algemene ziekenhuizen uitgebreide regionale oncologische netwerken te vormen. “Door binnen zo’n netwerk op een gestandaardiseerde en geprotocolleerde manier te werken, kunnen patiënten, onafhankelijk van de plek waar zij hun zorgtraject starten, rekenen op oncologische zorg volgens de laatste stand van de wetenschap en afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt”.