Erik de Vries is weer SP-lijsttrekker

Erik de Vries werd vanavond in de Fonkel door de ledenvergadering van de SP opnieuw gekozen tot hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. “Trots dat ik weer boegbeeld van de SP mag zijn!” laat hij via Twitter weten
De 34-jarige Erik de Vries uit Brouwhuis was ook al de lijsttrekker bij de 2 voorgaande verkiezingen. Sinds 2006 is hij fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. In het dagelijks leven werkt Erik als fractiemedewerker voor de SP in de Tweede Kamer, met als aandachtsgebieden Bestuur en Veiligheid.
De 2 andere zittende SP-raadsleden staan wederom op de kandidatenlijst van de afdeling Helmond. Onze columniste Nathalie van der Zanden (47 jaar en ook uit Brouwhuis) staat tweede. Ook zij zit sinds 2006 in de raad. Ad Spruijt (42 jaar uit Helmond-Noord) staat derde. Hij zit sinds 2000 in de raad en is daarmee het langst zittende SP-raadslid.
De huidige burgercommissieleden Mieke Meulendijks (28) en Harrie Schijvens (49) beiden uit de Binnenstad staan op plek 4 en 5. Voor de andere 25 Helmonders op die lijst kijk je op de complete kandidatenlijst (pdf).