34reacties

Fietsster verongelukt, Helmonder reed door


Een meisje van 18 jaar uit Ell (Limburg) is vanochtend overleden na een aanrijding op de Brugstraat in Nederweert. Zij fietste met anderen over de weg toen er de aanrijding ontstond met een auto. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
Rond 04 uur werden de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter gealarmeerd dat iemand gewond was geraakt bij een ongeluk in de Limburgse gemeente. De bestuurder, een man van 20 jaar uit Helmond, ging er na de aanrijding vandoor maar kon even later worden aangehouden.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Zij is daar vanochtend aan haar verwondingen overleden, dat maakte de politie vanmiddag bekend. De verdachte is naar het cellencomplex gebracht en wordt momenteel gehoord. De Helmonder zit in beperkingen. en mag dus geen contact met de buitenwereld hebben. Hij had geen alcohol of drugs gebruikt.

. . .

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
34 reacties
Reageer

Gerum

Nicky van Lierop

Hoe kun je nou toch doorrijden, ongelofelijk. Heel veel sterkte voor de nabestaanden...????

Triest ????

Sandra Jelsma

Wat een idioot, heel veel sterkte.

helmonder ..20 jaar ..ik zal me schamen ..om door te rijden..
nooit meer los laten en vergoed het rijbewijs af nemen..die snotneus had om die tijd al in bed moeten liggen..!

Te gek voor woorden je rijd toch niet door levenslang rijbewijs inprikken sterkte voor de nabestaanden ????????

Dymphie van Hoof

Niet normaaal !!!

De politie onderzoekt de zaak.

Wat wordt de bestuurder ten laste gelegd?

Vreselijk om door te rijden, ik wens de nabestaande van dit jonge meisje heel veel sterkte en kracht toe ⚘⚘⚘

Gelukkig weten ze dus wie het was die doorreed !
Sterkte voor nabestaanden ????

Karin Goedhart

Sterkte voor haar familie en vrienden ????

Lonneke Kroos

Que triste !

Omg vreselijk geen woorden voor sterkte voor de nabestaanden

Herdenking verongelukte Fran is verplaatst naar voetbalclub Ell

De herdenking woensdagavond van de verongelukte Fran Sentjens (18) is verplaats naar voetbalclub RKESV in Ell. Fran overleed zondag na een aanrijding in Nederweert.
De belangstelling voor de herdenking, waarbij ballonnen voor Sentjens zullen worden opgelaten, is overweldigend. Al bijna 600 mensen hebben zich aangemeld. De bijeenkomst is daarom verplaatst van een speelveldje in Ell naar het terrein van de voetbalclub. Verkeersregelaars zullen bezoekers naar een parkeerplek begeleiden.

Uitvaart
Fran Sentjens is zondag rond vier uur aangereden op de kruising Brugstraat/Aan Vijftien in Nederweert toen ze van een eindexamenfeest in Ospel kwam. Ze raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis van Maastricht. Vrijdagmiddag is haar uitvaart.

Verdachte
De 20-jarige verdachte uit Helmond is dinsdag aan de rechter-commissaris voorgeleid en die heeft geoordeeld dat de automobilist nog 14 dagen in bewaring kan worden gesteld. Wat precies de verdenking is, kan het openbaar ministerie niet vertellen. „Het onderzoek loopt nog.”

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190626_00111809/herdenking-verongelukte-fran-is-verplaatst-naar-voetbalclub-ell

Update 1:
De 20-jarige Helmonder is op vrije voeten gesteld. De wens van de officier van justitie om hem langer vast te houden, werd gisteren door de raadkamer afgewezen.

Update 2:
Extra onderzoek door politie
De politie gaat een aanvullend onderzoek doen naar aanleiding van dit ongeval waarbij een 18-jarige vrouw uit Ell om het leven kwam en een 20-jarige Helmondse automobilist was betrokken.
In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus vindt er een extra onderzoek ter plekke plaats door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie, in samenwerking met Openbaar Ministerie, gemeente Nederweert en Provincie. Hiervoor wordt de Brugstraat ter hoogte van het kruispunt Aan Vijftien / Brugstraat / Rochusstraat tussen 23.00 uur en 04.00 uur afgesloten voor het verkeer. Door de Provincie wordt een omleidingsroute ingesteld.

Wat een ontzettende idioot om door te rijden
De familie veel sterkte !

Edward Rolff

Update 3:
OM eist celstraf en 5 jaar rijontzegging tegen Helmonder
Het Openbaar Ministerie heeft gisteren een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar en een rijontzegging van 60 maanden geëist tegen de verdachte in de zaak van het dodelijk ongeval in Nederweert. Justitie verwijt hem het veroorzaken van een dodelijk ongeval, het verlaten van een ongeval en het daarbij hulpeloos achterlaten van het slachtoffer. Het slachtoffer was een 18-jarige vrouw die later in het ziekenhuis overleed.
In de vroege ochtend van 23 juni 2019 vindt op de kruising tussen de Brugstraat en de N266 een ernstig ongeval plaats. Een toen 20-jarige man uit Helmond rijdt een 18-jarige vrouw uit Ell aan. Zij was samen met anderen op de fiets onderweg naar huis van een examenfeestje.
Uit onderzoek, onder andere een reconstructie van het ongeval, is volgens de officier van justitie gebleken dat verdachte de verkeerslichten met minimaal 113 kilometer per uur naderde waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur was toegestaan. Het stoplicht stond al enkele minuten op rood licht. Na de aanrijding heeft verdachte ervoor gekozen om door te rijden en het slachtoffer hulpeloos achter te laten. De politie wist de man later aan te houden.
De resultaten van het onderzoek hebben er toe geleid dat justitie een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid en een gevangenisstraf gepast vindt voor verdachte. De officier van justitie eiste vrijdag dan ook een rijontzegging van 60 maanden en een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, tegen de inmiddels 22-jarige man.

De rechter zal over 2 weken uitspraak doen in deze zaak.

Hoogst irritant dat bij dit soort gedrag gefocust wordt op het rijbewijs. Een rijontzegging hoor je vaak bij dronken rijders en aso-rijders.
Zelfs bij lui die (jarenlang, altijd, dagelijks) zonder rijbewijs(of verzekering) rondkarren. Wordt er doodleuk gesteld dat er rijontzegging wordt opgelegd; alsof er rijbevoegdheid is/was.
Er moet veel strenger opgetreden worden. Vaak zijn het steevast dezelfde klanten, zoals ik zeg , ze rijden dagelijks zonder rijbewijs etc.
Aangezien ze zich niks aantrekken van wel of geen toestemming, werkt een intrekking of ontzegging geenzins.
Zeer lange gevangenisstraf met strafwerk past voor deze asoos, voordat ze iemand doodrijden. Deze gast was nog maar jong maar geloof me, zal al zeker zijn opgevallen door zijn(stoere) gedrag. Drank drugs,tattoos agressie en in aanraking met politie en justitie, familie achtergrond etc. Tijd om bepaalde families maar eens even helemaal uit de samenleving te houden.

113 rijden waar 50 km mag, doorrijden na het ongeval en dan 1 jaar straf??! Onbegrijpelijk

Marieke Sibbing

veel te weinig straf 20 jaar en nooit zijn rijbewijs meer terug

Nooit meer zijn rijbewijs terug geven ..want volgende keer doet hij het weer ..lekker op de fiets 😁🤣😋

Update 4:
Helmonder krijgt 10 maanden cel voor veroorzaken dodelijk ongeval
De 22-jarige Helmonder die vorig jaar in Nederweert een dodelijk ongeval veroorzaakte, moet 10 maanden de cel in. Hij kreeg vandaag een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaren. Daarnaast krijgt de veroordeelde bestuurder een rijverbod van 5 jaar en moet hij een schadevergoeding betalen van 42.500 euro aan de moeder en zus van het slachtoffer.
De man reed juni 2019 met plusminus 118 kilometer per uur over de N266, terwijl een maximale snelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan. De hardrijder reed door rood en schepte het 18-jarige slachtoffer. De fietsster raakte zwaargewond en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. De rechters verwijten hem verder het verlaten van de plaats van het ongeval zonder zich bekommerd te hebben om het slachtoffer (zie ook eerder updates hierboven).
De rechtbank vindt het strafverzwarend dat de Helmonder ongeveer anderhalf jaar voorafgaand aan dit dodelijk ongeval al een straf kreeg voor het te hard rijden binnen de bebouwde kom. De rechters vinden daarnaast dat de man als beroepschauffeur hoort te weten wat de gevaren én gevolgen van onvoorzichtigheid in het verkeer kunnen zijn.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

De familie levenslang 🥲🥲🥲

Coen Hendriks

@De weblog van Helmond op vrijdag 30 oktober 2020 om 17:33:

Het is een hele straf😡 Het zou je kind maar zijn😔

10 maande op n menseleven .. waar gaat dit heen .

Wesley de Groot

Wat een straf zeg...

Wendy Schulpen

Wat een straf...die zijn zo voorbij, na 5 jaar stapt meneer weer lekker in een auto...Familie heeft levenslang

Dacht 10 jaar gevangenisstraf
Dat was beter geweest. Hey hij rijdt wel een jong vrouw dood ..wat is dit nu voor Dom besluit 😥😷🤨

Veel te weinig voor zo een ventje die overal schijt aan heeft.🤔

Wtf 10 maanden, dit is een lachertje voor de veroorzaker, en de nabestaanden van het slachtoffer?? Moeten die zich geprezen voelen met deze straf? Wat een rechtsysteem hier, verschrikkelijk. Een 18 jarig jong leven ontnomen, zonder berouw van de veroorzaker en is over 10 maanden weer op buiten.. sterkte voor de nabestaanden..

Bélachelijk. Die zou nooit meer de weg op mogen, met geen 1 gemotoriseerd voertuig pak de fiets of de benenwagen maar mafkees. Mafkees, ben je nu trots op je rijkunsten...? En die 42,500€ weegt echt niet op tegen een mensenleven.

Ghislaine Trienes

Rechtssysteem houdt meer rekening met de dader als met de nabestaanden. Belachelijke straf voor zo’n vergrijp door iemand met zo’n voorgeschiedenis.

Jonge, jonge pffff...10 maanden lang leven het rechtsysteem van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: