11reacties

Fietsster gewond na ongeval in Brandevoort


Bij een aanrijding op rotonde van de Brandevoortse Dreef is vanmiddag een vrouw op de fiets aangereden door een auto. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance die om 16.17 uur was uitgerukt. De automobiliste heeft geen verwondingen maar is erg geschrokken.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Nieuw Helmonds nieuws
11 reacties
Reageer

Alle rotondes in Nederland gelijk maken met ook voorrang voor fietsers en voetgangers. Is veel duidelijker.

Nicky van der Heijden

Een gevaarlijke rotonde, waar auto's vaak erg hard rijden. Ik steek er wekelijks over en zie dit veel gebeuren

Karlijn ter Horst

O jeetje

Mieke Keulens

Ik zie een electrische fiets en haaientanden, dus oorzaak is om naar te raden, zeker schuld automobilist?

Kon er idd niet door gisteren door dat ongeval, was net gebeurd. Denk rij door brandevoort naar de andere rotonde maar god ..... lijkt net een doolhof pfff

Logisch, eenmaal in Helmond hebben fietsers geen voorrang op een rotonde. Het levert iedere dag opnieuw gevaarlijke situaties op. Kom op gemeente Helmond, en zorg ervoor dat ook op Helmondse rotondes voorrang krijgen!!

Er zijn auto's die stoppen en er zijn die door rijden en fietsers weten geen regels.

Deze rotondes zijn ontworpen door rijkswaterstaat met bepaalde afmetingen, door die afmetingen hebben de fietsers in het originele ontwerp geen voorrang (fietspad maakt geen onderdeel uit van de rotonde gezien het fietspad meer dan 10m van de weg af ligt) helaas heeft de gemeente die rotonde kleiner uitgevoerd waardoor de afstand minder dan 5 meter is. Hierdoor is het fietspad wel onderdeel van de rotonde en is de automobilist die de rotonde verlaat afslaand verkeer en geen kruisend verkeer. Haaientanden betekenen dat je kruisend verkeer voor moet laten gaan, niet afslaand verkeer. Kort gezegd, die haaientanden zijn daar helemaal niet van toepassing en die fietser heeft voorrang als ze de rotonde niet heeft verlaten.

Maar gezien het allemaal nogal onduidelijk is zou dit de automobilist niet aan moeten worden gerekend. Misschien goed om de gemeente hiervoor aan de tand te voelen. Dit is dezelfde situatie als de andere rotondes in Brandevoort en een aantal rotondes in Eindhoven zoals het Floraplein.

S van Stiphout

Goed kijken de haaientanden staan wel op het fietspad

Rotondes zonder voorrang voor fietsers zijn veiliger volgens CROW of SWOV

@Beppie op zaterdag 26 mei 2018 om 22:18:

Het kan wel zijn dat er haaientanden staan, maar een groot deel van de verkeersdeelnemers - en het maakt niet uit of dat een automobilist of fietser is - weten niet eens wat haaientanden betekenen! Ga maar eens een uurtje op een punt staan waar die dingen op straat staan en je weet meteen wat ik bedoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: