8reacties

Gertjan Dicker is koninklijk onderscheiden


Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om kaakchirurg Gertjan Dicker te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In het Speelhuis ontving hij deze Koninklijke Onderscheiding vanmiddag uit handen van burgemeester Elly Blanksma ter gelegenheid van zijn afscheid bij het Elkerliek Ziekenhuis waar hij ruim 30 jaar werkte.
Dr. G.J.F.M. Dicker (1953) was in 1985 de oprichter van de afdeling Kaakchirurgie van het Elkerliek dat toen nog het St. Lambertus Ziekenhuis heette. Hij heeft deze afdeling in de loop der jaren opgebouwd en uitgebreid tot wat deze nu is. In het filmpje onderaan vertelt hij over zijn werkzaamheden op het ziekenhuis.
De heer Dicker wordt geprezen vanwege zijn grote betekenis voor de maatschappelijke positie van het Elkerliek in de regio maar ook ver daarbuiten. Hij zorgde ervoor dat het ziekenhuis opleidingsplaats is geworden in samenwerking met het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Met veel energie begeleidde hij de stages van de co-assistenten. Vanwege zijn deskundigheid was hij lid van de vertrouwenscommissie van het Elkerliek en arbiter Scheidsgerecht Gezondheidszorg (dat bindende uitspraken doet in conflicten tussen medisch specialisten en ziekenhuizen). Daarnaast heeft hij verschillende landelijke bestuursfuncties, onder andere bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie (NVMKA).
Ook op maatschappelijk gebied heeft hij in Helmond de nodige verdiensten. Zo was hij als lid van de Lionsclub jarenlang belast met de organisatie van het wintercircus. Dat paste perfect bij zijn hobby als goochelaar. Ook is hij de initiator van en nog altijd actief in de Stichting beter lezen en schrijven. Verder is hij al vele jaren commissaris, ceremoniemeester en ondersteuner van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia.
Al deze verdiensten waren voor Zijne Majesteit de Koning aanleiding om Gertjan Dicker te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Gefeliciteerd

Jeannette Spithoven

Gertjan Dicker met zijn ontvangen lintje:

Gefeliciteerd.....🍰🥂💐

Angela en Patrick

Gefeliciteerd. Jammer dat deze fijne man bij het Elkerliek Ziekenhuis vertrekt. Geen gegoochel meer in mijn mond.
Maar zoals altijd: aan alles komt een einde! Veel succes met je hobby........

Gertjan en Mariette, van harte met deze fraaie onderscheiding die recht doet aan jouw inzet. Heel mooi. Stefan en Denise

Stefan en Denise

Van Harte Gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!
Ik hoop dat u nog heel lang van uw pensioen mag genieten!
Ben 29 jaar bij u in behandeling geweest met mijn Bosker implantaat, waar ik nog steeds heel veel plezier aan mag beleven!
Dankjewel voor al die fijne behandelingen!

Ricky van Berlo

Gefeliciteerd 🍾🥂 Gertjan met je welverdiende lintje.
Succes met het loslaten van je werkzaamheden als kaakchirurg en het ingaan van je nieuwe levensfase.
Geniet ervan (en niet met mate) samen met Mariëtte!

Gefeliciteerd Gertjan met de terechte onderscheiding. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: