Helmond beloond voor samenwerking met San Marcos


Helmond en de stichting Helmond-San Marcos hebben 3 awards gewonnen voor de samenwerking met San Marcos in Nicaragua. De eerste award was voor de beste campagne. De tweede was voor het beste economisch project, zijnde de ontwikkeling van het toerisme in San Marcos en de derde voor de bijdrage van de stichting aan publieksmanifestaties in Helmond.
Op het Kennisfestival van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua, dat vrijdag en zaterdag gehouden werd, mocht Helmond de 3 awards in ontvangst nemen. Helmond werkt al lange tijd samen met de stad San Marcos in Nicaragua. Dit is het grootste land van Midden-Amerika en 1 van de armste landen van de wereld. Ook kent het land een instabiele politieke situatie, zowel landelijk als bij gemeentebesturen. Helmond ondersteunt daarom de stad San Marcos, onder meer voor beter onderwijs en het goed besturen en beheren van een gemeente.
Gemeente Helmond werkt samen met de Stichting Helmond – San Marcos aan een betere positie van de zusterstad San Marcos in Nicaragua. “Met het winnen van de awards zet Helmond zich op de kaart als betrokken stad voor de Derde Wereld en de inwoners en het gemeentebestuur van San Marcos in het bijzonder. Dit is mede te danken aan de inzet van de bestuursleden van de Stichting Helmond – San Marcos en medewerkers van gemeente Helmond, onder aanvoering van de raadscommissie Internationale Betrekkingen. Het bezoek van Julinda Tellez, burgemeester van San Marcos, aan Helmond op 16 en 17 juni wordt hierdoor nog belangrijker”aldus de gemeente in haar persbericht.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: